Pjesme / Poemas
Rijetka knjiga

Pjesme / Poemas

Pablo Neruda
Neruda

Dvojezično izdanje. Knjiga je opremljena ilustracijama, predgovorom Antonia Skármete, prevoditeljovom napomenom te kronologijom života i djela Pabla Nerude.

Ako je svaki pjesnik jedan svijet, Pablo Neruda je svijet nad svjetovima: mnogo svjetova. Njegova lirika i njegov život prelijevali su se toliko puta da je postao inovator u svim smjerovima koje je istraživao i na svim putevima koje je stvorio. On je jedan od malobrojnih pisaca koji je bio osebujan i velik u tmini i na svjetlu, u povlačenjima i u ekspanziji, u erotizmu i u borbi, u slavljenju prirode i u preispitivanju povijesti, piše u predgovoru Antonio Skármeta o najpoznatijem čileanskom pjesniku Pablu Nerudi (1904-1973). Dvojezično, hrvatsko-španjolsko izdanje donosi dvadeset i sedam ponajboljih Nerudinih pjesama u izboru i prijevodu Borisa Marune. Knjiga je tiskana u povodu stogodišnjice Nerudina rođenja.

Prijevod
Boris Maruna
Urednik
Boris Maruna
Naslovnica
Luka Gusić
Dimenzije
23 x 14 cm
Broj strana
150
Nakladnik
Matica hrvatska, Zagreb, 2004.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
9-53-150724-4

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Jesen patrijarha

Jesen patrijarha

Marquez
Gabriel Garcia Marquez

Remek djelo nezaboravnog stila, ova bajkovita priča o umirućem tiraninu, ili, kako je sam autor to jednom prilikom napisao, “poema o usamljenosti moćnika”, onaj je roman zbog kojeg je Gabriel García Márquez postao najhvaljeniji i najpopularniji predstavni

Prosveta, 1980.
Srpski. Latinica. Broširano.
8,44
Pukovniku nema tko da piše

Pukovniku nema tko da piše

Marquez
Gabriel Garcia Marquez

Pukovniku nema tko da piše je novela, napisana između 1956. -1957. i izdana 1961. Priča je to o siromašnom, umirovljenom pukovniku, veteranu rata, koji se još uvijek nada svojoj mirovini koja mu je obećana prije petnaest godina.

Znanje, 1998.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,86
Priručnik fantastične zoologije: Knjiga o imaginarnim bićima

Priručnik fantastične zoologije: Knjiga o imaginarnim bićima

Borges
Jorge Luis Borges

Knjigu imaginarnih bića (1957.) Borges je napisao s Margaritom Guerrero, pod naslovom Manual de zoología fantástica. Sadrži opise mitskih zvijeri iz folklora i književnosti. Godine 1967. prošireno izdanje je prenazvano kao El libro de los seres imaginaros

Školska knjiga, 2001.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
12,38
Ilona dolazi s kišom

Ilona dolazi s kišom

Alvaro Mutis

"Ilona dolazi s kišom" drugi je roman sedmodijelnog ciklusa kolumbijskog pjesnika i prozaika Alvara Mutisa o pothvatima i jadima njegova alter ega, Maqrolla el Gaviera (Izvidnika).

Vuković i Runjić, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
11,52
Dvanaest hodočasnika

Dvanaest hodočasnika

Marquez
Gabriel Garcia Marquez

Dvanaest priča u ovoj knjizi napisano je tijekom proteklih osamnaest godina. Prije no što će zadobiti današnji oblik, pet ih je poslužilo za novinske zapise i filmske scenarije, a jedna za televizijsku seriju.

Ceres, 1998.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,32
Rosario Makaze

Rosario Makaze

Jorge Franco

Nasilje kolumbijskog narkoterorizma obilježava ovu ljubavnu priču između pripadnice bande, odvažne Rosario Makaze, čuvene po nasilnosti i ljepoti, i dva mladića iz visokog društva.

Laguna, 2009.
Srpski. Latinica. Broširano.
4,28