Felicija

Felicija

André-Robert Andréa de Nerciat
de Nerciat

André-Robert Andréa de Nerciat (17. travnja 1739. – 1800.) bio je francuski romanopisac, najpoznatiji po romanu Đavo u tijelu (Le Diable au corps).

Nerciat je rođen u Dijonu, kao sin kraljevskog službenika u Burgundiji. Povukao se iz vojske 1775. i radio je kao pisac drama, stihova, lake glazbe i pornografskih romana, dok je također služio kao tajni agent francuske vlade diljem Europe. Možda je radio i kao dvostruki agent jer su ga Francuzi uhitili kada su 1798. godine napali Napulj.

Premda mu je pisanje bila uzgredna zanimacija, ipak je kao pisac polučio izvjestan uspjeh. Nekoliko njegovih erotskih, ili kako se u to vrijeme govorilo "libertinskih" djela, privuklo je pažnju publike. Danas Nerciat ima zasluženo mjesto na francuskom književnom nebu. Po mišljenju kritike, tri njegova romana odskaču od ostalih njegovih djela: Felicija ili moje ludorije (1775), Afrodite (1793) i posthumno objavljen Đavo u tijelu (1803).

Za razliku od de Sadeovih romana, čijim erotizmom vlada zlo i čiji su junaci mračni cinici i monstruozni krvnici, Nercietova erotska proza, a poglavito Felicija, prožeta je ljupkošću i sva je u znaku vesele igre. Njegovi junaci spletkare jedni protiv drugih, ali to je više sportsko nadmetanje u ljubavnoj igri nego ozbiljan sukob. Seksualnost je, stoga, kod Nerciata predstavljena kao tekovina civilizacije, a ne - kao kod de Sadea - kao sila koje je ugrožava.

Naslov izvornika
Félicia, Ou, Mes Fredaines
Dimenzije
20,5 x 12 cm
Broj strana
254
Nakladnik
Prosveta, Beograd, 1984.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Srpski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u dobrom stanju (tragovi korištenja)
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Ljubavnik Lady Chatterley

Ljubavnik Lady Chatterley

Lawrence
David Herbert Lawrence

Roman je prvobitno objavljen o autorovu trošku 1928. godine u Firenci. Jedan od najkontroverznijih romana 20. stoljeća. Šokirao je tadašnje čitatelje eksplicitnim seksualnim opisima i jezikom, a u Velikoj Britaniji nije objavljen sve do 1960.

Otokar Keršovani, 1963.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,99
Pedeset nijansi slobodniji

Pedeset nijansi slobodniji

E. L. James

"Pedeset nijansi slobodniji" je treći dio trilogije bestselera autorice E. L. James. Baš kada se učini da će zajedničkom snagom uspjeti svladati sve prepreke, nesreće, zloba i sudbina urote se protiv njih i pretvore Anine najdublje strahove u stvarnost...

Profil Knjiga, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,355,51
Svaka mala stvar

Svaka mala stvar

Young
Samantha Young

Drugi nastavak serijala Šetnica srca.

Fokus komunikacije d.o.o., 2022.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
11,26
Seksualni život Catherine Millet

Seksualni život Catherine Millet

Catherine Millet

Jednostavnost izražaja i kirurška preciznost opisa doživljenog uspjela je šokirati seksom prezasićene Francuze.

Marjan tisak, 2002.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,98
Crno srce

Crno srce

Eric Van Lustbader

Strašna priča o životu i smrti još jednom potvrđuje da je Eric Van Lustbader jedan od najboljih i najuzbudljivijih pisaca dokumentarno-erotskog trilera.

Dečje novine, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,78
Pali anđeli - Gnjev

Pali anđeli - Gnjev

Ward
J. R. Ward

Novinarka Mels Carmichael doživljava potpuni šok kad jedne večeri pod njezin automobil pred mjesnim grobljem podleti nepoznati mladić.

Znanje, 2015.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,50