Felicija

Felicija

André-Robert Andréa de Nerciat

André-Robert Andréa de Nerciat (17. travnja 1739. – 1800.) bio je francuski romanopisac, najpoznatiji po romanu Đavo u tijelu (Le Diable au corps).

Nerciat je rođen u Dijonu, kao sin kraljevskog službenika u Burgundiji. Povukao se iz vojske 1775. i radio je kao pisac drama, stihova, lake glazbe i pornografskih romana, dok je također služio kao tajni agent francuske vlade diljem Europe. Možda je radio i kao dvostruki agent jer su ga Francuzi uhitili kada su 1798. godine napali Napulj.

Premda mu je pisanje bila uzgredna zanimacija, ipak je kao pisac polučio izvjestan uspjeh. Nekoliko njegovih erotskih, ili kako se u to vrijeme govorilo "libertinskih" djela, privuklo je pažnju publike. Danas Nerciat ima zasluženo mjesto na francuskom književnom nebu. Po mišljenju kritike, tri njegova romana odskaču od ostalih njegovih djela: Felicija ili moje ludorije (1775), Afrodite (1793) i posthumno objavljen Đavo u tijelu (1803).

Za razliku od de Sadeovih romana, čijim erotizmom vlada zlo i čiji su junaci mračni cinici i monstruozni krvnici, Nercietova erotska proza, a poglavito Felicija, prožeta je ljupkošću i sva je u znaku vesele igre. Njegovi junaci spletkare jedni protiv drugih, ali to je više sportsko nadmetanje u ljubavnoj igri nego ozbiljan sukob. Seksualnost je, stoga, kod Nerciata predstavljena kao tekovina civilizacije, a ne - kao kod de Sadea - kao sila koje je ugrožava.

Naslov izvornika
Félicia, Ou, Mes Fredaines
Dimenzije
20,5 x 12 cm
Broj strana
254
Nakladnik
Prosveta, Beograd, 1984.
 
Srpski jezik, latinica, broširano.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u dobrom stanju (tragovi korištenja)
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Pedeset nijansi slobodniji

Pedeset nijansi slobodniji

E. L. James

"Pedeset nijansi slobodniji" je treći dio trilogije bestselera autorice E. L. James. Baš kada se učini da će zajedničkom snagom uspjeti svladati sve prepreke, nesreće, zloba i sudbina urote se protiv njih i pretvore Anine najdublje strahove u stvarnost...

Profil Knjiga, 2012. Broširano.
7,3555,38
Zaveštani tetreb

Zaveštani tetreb

A. N. Afanasjeva

Priče iz ruske skrivnice

Prosveta, 1982. Broširano.
3,8929,31
Šta svaka žena triba znat o onim stvarima

Šta svaka žena triba znat o onim stvarima

Arijana Čulina

Knjiga nadasve bolno iskrenih, ponekad urnebesno komičnih, a češće tragičnih sjećanja splitske cure Goge Bjondine, ispričana dobrušenim stilom i jezikom, oplemenjena novim spoznajama i gorko-jetkim humorom Arijane Čuline.

Jutarnji list, 2006. Broširano.
2,9922,53
Ljubavnik ledi Četerli

Ljubavnik ledi Četerli

D. H. Lawrence
Nolit, 1988. Tvrde korice s ovitkom.
5,9945,13
Pedeset nijansi sive

Pedeset nijansi sive

E. L. James

Bestseler autorice E. L. James. "Pedeset nijansi sive" prvi je dio trilogije koja prati avanture stidljive studentice Anastasie Steele nakon što upozna karizmatičnog tajkuna Christiana Greya.

Profil Knjiga, 2012. Broširano.
7,3555,38
Ninđa

Ninđa

Eric Van Lustbader

Roman o čovjeku koji želi prevazići svoju prošlost – erotski triler – snažna i zanimljiva priča o starim strastima i sadašnjim interesima koji se prepliću i doživljavaju svoj vrhunac u trenutku spoznaje i osvete.

Dečje novine, 1989. Tvrde korice s ovitkom.
6,9952,67