Sveta gljiva
Rijetka knjiga

Sveta gljiva

Andrija Puharich

Knjiga Sveta gljiva istražuje fascinantan svijet psihodeličnih biljaka i njihovu ulogu u mističnim iskustvima i drevnim vjerskim praksama.

Puharich, koji je bio liječnik i istraživač paranormalnog, poznat je po istraživanju potencijalne veze između psihoaktivnih biljaka, kao što je Amanita muscaria, i proširenih stanja svijesti.

U knjizi Puharich raspravlja o svom istraživanju upotrebe psihodeličnih gljiva u različitim kulturama kroz povijest, uključujući drevne egipatske, sumerske i kršćanske vjerske prakse. Vjerovao je da su ove gljive mogle biti ključni dio vjerskih rituala jer nam omogućuju da prođemo kroz "vrata vječnosti" ili da postignemo stanje prosvjetljenja i kontakta s božanskim.

Sveta gljiva bavi se ne samo teorijama o drevnoj upotrebi gljiva, već i Puharičevim iskustvima i eksperimentima s ljudima koji su te gljive koristili u kontroliranim uvjetima. Bilježi promjene u percepciji, različite vizije i intuitivne uvide koje su doživjeli sudionici ovih eksperimenata, sugerirajući da ova biljka omogućuje ulazak u različite dimenzije postojanja.

Knjiga je jedinstvena kombinacija antropologije, psihologije i misticizma, ali je kritizirana zbog svojih kontroverznih teorija i istraživačkih metoda. Ipak, sveta gljiva ostaje intrigantna za svakoga tko je zainteresiran za ulogu psihodeličnih biljaka u duhovnim praksama i istraživanjima svijesti.

Naslov izvornika
The Sacred Mushroom: Key to the Door of Eternity
Prijevod
Antonija Šober-Alkalaj
Urednik
Vesna Krmpotić
Naslovnica
Nebojša Kujundžić
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
245
Nakladnik
CID, Podgorica, 2008.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Misterije svijeta

Misterije svijeta

Clarke et al.
Arthur C. Clarke, Simon Welfare, John Fairley

Pod vodstvom Arthura C. Clarka, Simon Welfare i John Fairley proputovali su pet kontinenata intervjuirajući svjedoke neobičnih događaja i neobjašnjenih pojava.

August Cesarec, 1989.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
9,99
Arka - Čudesni svijet na granici nauke #100

Arka - Čudesni svijet na granici nauke #100

NIP "REVIJE PRESS" d.d., 1991.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,00
Vizionar osobitih kvaliteta

Vizionar osobitih kvaliteta

Sophros

"Vizionarstvo postoji od pradavnih vremena kao vrlo realna pojava, manje-više potiskivana ili prihvaćana, no uvijek nazočna u svakodnevnom životu, konačno i stoga što je usprkos svim zaprekama postala sastavni dio svakodnevnog života."

Galaksija, 1997.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,55
Anđeo sa zapadnog prozora

Anđeo sa zapadnog prozora

Gustav Meyrink

Anđeo zapadnog prozora čudan je fikcijski roman Gustava Meyrinka prožet alkemijskim, hermetičkim, okultnim i mističnim slikama i idejama ispreplićući život elizabetinskog maga dr. Johna Deeja sa životom izmišljenog modernog potomka, baruna Muellera.

Sipar, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,76 - 13,78
Kraljevstvo anđela

Kraljevstvo anđela

Hodson
Geoffrey Hodson

Smisao pisanja ove knjige o anđelima jest pružanje onoga znanja koje može poslužiti kao osnova za daljnje proučavanje anđeoske hijerarhije.

CID-NOVA, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,24
Liječenje društva – kako ostvariti globalno prosvjetljenje

Liječenje društva – kako ostvariti globalno prosvjetljenje

Seung Heun Lee

Liječenje društva nije više samo globalna sociološka ideja već i započeta aktivnost tri milijuna ljudi, koji prema konceptu pokreta i istočnjačkih metoda DAHN HAK-a.

24 sata.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,44 - 6,46