Intervjui sa 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere

Intervjui sa 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere

Jasminka Samardžija
Samardžija

Svrha knjige jest pokazati viđenje hrvatskih lidera o putu razvoja svoje karijere iz različitih područja, kako bi se motiviralo sve one koji još nisu otkrili svoje kvalitete i talente na aktivan pristup ostvarenju vlastitih ciljeva, a osobiti je fokus na

Intevjui sa 100 uspješnih hrvatskih poslovnih ljudi iz područja arhitekture, građevine, bankarstva, osiguranja, konzaltinga, distribucije, trgovine, industrijske i prehrambene proizvodnje, medija, izdavaštva, turizma i gastronomije, ali i sporta, umjetnosti, znanosti, obrazovanja, neprofitnih djelatnosti te nekoliko istraživača i izumitelja. Osim na pitanja o utjecaju obitelji na profesionalni razvoj i samom tijeku toga razvoja, svaki od njih iz vlastitoga iskustva daje savjete kako biti uspješan.

Knjiga je fantastičan priručnik za profesionalnu orijentaciju neovisno o dobi u kojoj se nalazimo. Što ranije čovjek otkrije što najviše voli, definira kojim putem treba proći i okruži se ljudima koji su sposobniji od njega, to će prije biti zadovoljan, a samim tim i uspješniji na putu svog razvoja. Život je sastavljen od niza malih ciljeva, a važno je putovati, razvijati se i promicati svoje granice jer uspjeh je put, a ne cilj i važno je da se na putu zabavljamo. U istraživanju se koristilo metodom životne priče zasnovanom na strukturiranom upitniku sastavljenom od 19 pitanja i izdvojenog životnog mota. Pitanja su temeljena na samostalno osmišljenom shematskom modelu naziva: Unutrašnji i vanjski čimbenici koji utječu na formiranje lidera. Pitanja su nastala s pomoću osmišljenoga shematskog modela: Unutrašnji i vanjski čimbenici utjecaja na formiranje lidera. Pitanja se dotiču ključnih događaja u razvoju karijere, odrastanja i djetinjstva, životnih vrednota i obitelji, karakteristika koje lider smatra važnima za svoj uspjeh, motivacije, duhovnosti, planiranja i organizacije vremena te privatne i profesionalne budućnosti.

Dimenzije
27 x 21,5 cm
Broj strana
540
Nakladnik
Motivacijski govornik, Zagreb, 2013.
 
Hrvatski jezik, latinica, broširano.
ISBN
978-9-53578-320-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Zakon o zaštiti na radu: pročišćeni tekst s komentarskim bilješkama

Zakon o zaštiti na radu: pročišćeni tekst s komentarskim bilješkama

Svjetlana Šokčević

Knjiga je namijenjena svima onima koji se u svakodnevnom radu susreću s problemima zaštite na radu, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, poslodavcima i njegovim ovlaštenicima kao i svima onima koji su odgovorni za provođenje mjera zaštite na radu.

Tim press, 2009. Broširano.
6,34
Human Resource Management

Human Resource Management

Dessler
Gary Dessler

Fokusirajući se na HRM kao odgovornost svakog menadžera, ovaj tekst naglašava četiri teme kroz knjigu: HR i responzivna organizacija; izgradnja predanosti zaposlenika; globalni HRM; i aplikacije za male tvrtke.

24 sata, 1997. Broširano.
8,76
International Dictionary of Hospitality Management

International Dictionary of Hospitality Management

Međunarodni rječnik ugostiteljskog menadžmenta nezaobilazan je pratitelj za sve one koji rade ili studiraju u području ugostiteljskog menadžmenta.

Butterworth-Heinemann, 2008. Broširano.
17,34
Management i poduzetništvo: 1000 programa ulaganja za mala i srednja poduzeća

Management i poduzetništvo: 1000 programa ulaganja za mala i srednja poduzeća

Ova knjiga je sastavni dio međunarodnog projekta Menagement i poduzetništvo u kojem sudjeluju autori iz Hrvatske, Europe i SAD-a. Temeljni cilj projekta je zemlje u razvoju upozoriti na efikasne načine postizanja gospodarskog rasta.

Mladost, 1994. Tvrde korice.
8,26
Organizacija i vođenje poslova marketinga u organizaciji udruženog rada

Organizacija i vođenje poslova marketinga u organizaciji udruženog rada

Tibor Karpati
Školska knjiga, 1977. Tvrde korice.
2,99
Iacocca: autobiografija

Iacocca: autobiografija

Lee Iacocca, William Novak

Autobiografija Leea Iacocca je primjer ozbiljnog američkog sna o neograničenim mogućnostima i uspjehu. Ova je knjiga i danas trajni putokaz svakoj menadžerskoj praksi.

Globus, 1987. Tvrde korice s ovitkom.
17,99