Dina

Dina

Frank Herbert
Herbert

"Kad su zakon i dužnost jedno, kad ih objedinjuje vjera, onda nikada ne možeš potpuno postati svjestan sebe. Uvijek si za nijansu manje potpuno osoba." Dina, Frank Herbert

Prije Matrixa, prije Ratova zvijezda, prije Enderove igre i Neuromancera bila je Dina - najslavniji znanstvenofantastični roman svih vremena!

Začin melange je najrjeđi i najdragocjeniji element u svemiru. On omogućuje sve od produljenja životnog vijeka do međuzvjezdanih putovanja. A može se naći samo na jednom planetu, u negostoljubivom pustinjskom svijetu Arrakisa. Onaj tko kontrolira Arrakis, kontrolira začin. A onaj tko kontrolira začin, kontrolira svemir. Kada car prenese upravljanje Arrakisom s plemićke kuće Harkonnena na obitelj Atreida, Harkonneni uzvrate i ubiju vojvodu Leta Atreida. Gospa Jessica, priležnica vojvode Leta, bježi u pustinju s njihovim sinom Paulom gdje ih spašava skupina Slobodnjaka, starosjedilaca Arrakisa. Slobodnjaci kontroliraju drugi veliki resurs Arrakisa: monstruozne crve koji ruju pod vrelim pustinjskim pijeskom. Da bi okupio vojsku kako bi osvetio oca i vratio Arrakis iz ruku Harkonnena, Paul mora steći povjerenje Slobodnjaka i povesti malenu vojsku protiv golemih snaga ujedinjenih protiv njega. Njegovo putovanje će sve promijeniti.

RECENZIJE

""Dina" se i danas, 50 godina otkako je objavljena, može čitati na nekoliko razina. Na najočitijoj, to je distopijski roman o ekološkoj krizi, o životu na planetu na kojem gotovo da nema vode. No "Dina" je i politički roman, i religijska priča, filozofsko djelo, povijesni roman, priča o evoluciji čovjeka, ali i zbirka poezije. Ponekad je Frank Herbert, otkriva njegov sin, najprije napisao poetični odlomak, a onda ga pretvarao u prozu, ispisujući rečenice tako da su uključivale elemente originalnih stihova." (najboljeknjige.com)

"Stil pisanja ove knjige je nevjerojatno dobro ostario, osobito ako imamo na umu da je roman prije nekoliko godina proslavio pedesetu obljetnicu objavljivanja. Pitak je, a Herbert majstorski piše. Neopisivo sočno, sadržajno, krajnje uzbudljivo. Svaka scena je napeto odapinjanje strijele iz minuciozno načinjenog luka, i svaki njen vrhunac je iznimno zadovoljavajuće čitateljsko iskustvo." (knjigesumojsvijet.com)

Naslov izvornika
Dune
Prijevod
Stanislav Vidmar
Urednik
Davor Uskoković
Naslovnica
Studio 2M
Dimenzije
20,5 x 13,5 cm
Broj strana
600
Nakladnik
Egmont, Zagreb, 2019.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53131-834-1

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

God Emperor of Dune : The fourth Dune novel

God Emperor of Dune : The fourth Dune novel

Herbert
Frank Herbert

Više od tri tisuće godina prošlo je od prvih događaja zabilježenih u DINI. Samo je jedna poveznica preživjela s tim burnim vremenima: groteskni lik Leta Atreida, sina proroka Paula Muad'Diba, a sada gotovo besmrtnog Boga Cara Dine.

Golancz, 2003.
Engleski. Latinica. Broširano.
5,26
Prorok

Prorok

Herbert
Frank Herbert

Treća knjiga iz ciklusa o Peščanoj planeti ("Dune")

Jugoslavija, 1979.
Srpski. Latinica. Broširano.
6,32
Muad' Dib

Muad' Dib

Herbert
Frank Herbert

Druga knjiga iz ciklusa o Peščanoj planeti ("Dune").

Jugoslavija, 1979.
Srpski. Latinica. Broširano.
6,28
Tim

Tim

Colleen Mccullough
Znanje, 1989.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,66
Theodore Dreiser

Theodore Dreiser

Dreiser
Theodore Dreiser
Otokar Keršovani, 1961.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
1,50
Srce tame

Srce tame

Conrad
Joseph Conrad
Globus, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
3,22