Cesta lijesova

Cesta lijesova

Peter May

Na pustoj plaži otoka Harris na Hebridima, more je izbacilo čovjeka, jedva živog i na rubu pothlađenosti. On ne zna tko je ni kako se našao ondje. Jedini je trag do njegova identiteta karta na kojoj je označena cesta poznata kao Cesta lijesova. Ne zna kamo će ga odvesti, ali ispunjen stravom i nesigurnošću zna da je mora slijediti. Detektiv George Gunn plovi burnim vodama Atlantika do usamljene hridi 30 km zapadno od Hebrida u Škotskoj. S lošim predosjećajem izlazi na obalu gdje su trojica svjetioničara nestala prije više od stotinu godina. To je tajna koja nikada nije riješena, ali sada se pojavila još jedna. Na toj istoj hridi pronađen je čovjek prebijen nasmrt, a detektiv Gunn mora otkriti tko je to učinio i zašto. Adolescentica leži u krevetu u svojoj sobi u Edinburghu, očajna što još ne zna istinu o smrti svojeg oca, uglednog znanstvenika. Dvije godine nakon što je pronašla njegovo oproštajno pismo, Karen Fleming još ne može prihvatiti da bi je otac svojevoljno napustio na takav način. Što više otkriva o prirodi njegova istraživanja, to više sumnja da iza njegova nestanka stoje drugi ljudi.

Cesta lijesova slijedi tri opasna putovanja prema jednoj šokantnoj istini – i shvaćanju kako je neznanje pogubno za pojedinca, ali i za čitavo čovječanstvo.

Naslov izvornika
Coffin road
Prijevod
Neven Dužanec
Urednik
Silvia Sinković
Naslovnica
Janka Carev
Dimenzije
19 x 12 cm
Broj strana
262
Nakladnik
Znanje, Zagreb, 2018.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53343-743-9

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Ime ruže

Ime ruže

Eco
Umberto Eco

Ecov filozofsko-religijsko-kriminalistički roman Ime ruže odmah je bio prepoznat kao izuzetno djelo pa je diljem svijeta postao – i ostao – knjiga koja se čita i o kojoj se govori.

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1990.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,22
Bjegunac

Bjegunac

Simenon
Georges Simenon
Matica hrvatska, 1965.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
5,223,92
Život ili smrt

Život ili smrt

Michael Robotham

Zašto bi netko na odsluženju dugotrajne zatvorske kazne pobjegao dan prije puštanja na slobodu?

Znanje, 2017.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,88
U sjeni sumnje

U sjeni sumnje

Fischer
Marie Louise Fischer
Škorpion, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,98
Snijeg

Snijeg

John Banville

Snijeg je virtuozan kriminalistički roman nenadmašnog dobitnika nagrade Booker — priča o obitelji čije tajne isplivaju na površinu kada u njihovu aristokratskom domu osvane tijelo ubijena svećenika.

Vuković i Runjić, 2022.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
14,86
Crvena magla

Crvena magla

Cornwell
Patricia Cornwell

Ovim izuzetnim romanom u kojem nas forenzička patologinja dr. Kay Scarpetta u napetom ritmu vodi kroz svijet najnovijih tehnologija, najprodavanija autorica krimića u svijetu, ponovno dokazuje svoju iznimnu sposobnost da zabavi i opčini čitatelja.

24 sata, 2018.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
11,26