Čarobni zeleni kišobran

Čarobni zeleni kišobran

Antoaneta Klobučar

Ovo je zanimljiva priča o lutajućem čarobnom kišobranu koji svoje trenutačne – same, tužne, žalosne, nezadovoljne, namrgođene – vlasnike spašava od kiše, ali još više – od nezadovoljstva, nesreće, tuge. Čini ih radosnima, pa plešu i skaču od sreće i veselja. Kišobran pomiri prijatelje koji su bili posvađeni, kišobranara i majstora Jozu, spaja momka i djevojku, pomaže liječniku, a stjuardesu spašava od londonske kiše. Moglo se naš kišobran naći na najrazličitijim mjestima: u bolničkim čekaonicama, pod školskim klupama, na željezničkom kolodvoru, u tramvajima i autobusima, na brodovima.

Nekoliko je puta ostao kao zaboravljena prtljaga u zrakoplovima. Bio je i čest stanovnik ureda za izgubljene stvari. Vjerovali ili ne, jednom je čak letio raketom. Pronašao bi ga uvijek onaj tko bi ga u tom trenutku najviše trebao. A to znači najtužnija ili najusamljenija osoba koja je prolazila pored njega.

Koliko god to čudno bilo, oni koji su bili veseli nisu ga ni primjećivali. A bio je toliko fluorescentan da samo što nije svijetlio u mraku – blistao je i širio svjetlost oko sebe – svjetlost koja je značila sreću, radost... I, što je najljepše – tom je svjetlošću usrećivao sve one koji su bili sami, tužni, nesretni... kojima je trebala njegova svjetlost.

Bila je to zaista čarolija – a on je bio čaroban kišobran!

Urednik
Dubravko Marijanović
Ilustracije
Korina Hunjak
Naslovnica
Korina Hunjak
Dimenzije
27 x 21,5 cm
Broj strana
32
Nakladnik
Sipar, Zagreb, 2018.
 
Hrvatski jezik, latinica, tvrde korice.
ISBN
978-9-53803-925-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Martinova šuma

Martinova šuma

Antoaneta Klobučar
Sipar, 2021. Tvrde korice.
5,9945,13
Smješkić Rumenko

Smješkić Rumenko

Antoaneta Klobučar

Smješkića u posljednje vrijeme i nema previše. Dapače, jako ih je malo. Ljudi, pa čak i djeca, premalo se smiju. Na Zemlji je došlo do velikog nedostatka iskrenoga smijeha.

Sipar, 2009. Tvrde korice.
5,9945,13
Kako je mala hobotnica pronašla morsku harfu

Kako je mala hobotnica pronašla morsku harfu

Jasminka Tihi-Stepanić

Slikovnica o maloj hobotnici glazbenici koja putuje morskim dnom i traži instrument čiji će je zvuci ispuniti i usrećiti. Nakon što ga nađe, njezina glazba i glazbalo izazovu oduševeljenje stanovnika podmorja.

Sipar, 2021. Tvrde korice.
7,9960,20
Kako je paž spasio Zagreb

Kako je paž spasio Zagreb

Igor Knižek

Radnja ove bajke odvija se u trinaestom stoljeću u okolici Zagreba, točnije u Prigorju. Kralj u borbu protiv Mongola šalje jedanaest vitezova i jednoga paža.

Sipar, 2012. Tvrde korice.
5,9945,13
Kruna kraljice vrana

Kruna kraljice vrana

Tamara Bakran

U ovoj slikovnici upoznajemo kraljicu vrana Grakru, majstoricu Kravru, mačku Vranožderušu, malu vranu Mušrvu, štuku Gladušu, mamac-varalicu, školjku, krunu i prsten...

Sipar, 2014. Tvrde korice.
5,9945,13
Tip i tap i neposlušni pačić

Tip i tap i neposlušni pačić

Mladost, 1978. Tvrde korice.
2,9922,53