Bel-Ami

Bel-Ami

Guy de Maupassant
de Maupassant

Roman o našim ljubavnim usponima i padovima, o vječitoj životnoj igri između muškarca i žene. Guy de Maupassant je očito sjajno poznavao pravila igre. Zato se Bel-Ami čita bez daha, bez obzira da li smo u hlačama ili u suknji.

Roman Bel-Ami, djelo što sjajno govori o ljubavnim pustolovinama beskrupuloznoga novinara koji se, zahvaljujući svojim uspjesima kod ljepšeg spola, uspijeva brzo uspeti na društvenoj ljestvici. Bel-Ami je i kronika francuskih društvenih prilika u drugoj polovici prošloga stoljeća (kolonijalne politike, recimo, na sjeveru Afrike), u kojima se sjajno snalazi drski lukavac, što nam je poznat iz svih sustava, ali je prije svega roman o ljubavnim pustolovinama, kakav treba tražiti. Ta priča o čovjeku koji se, s pomoću žena, visoko uspinje u društvu, ujedno vrlo točno i nadahnuto pokazuje mnoge strane i detalje vječnoga žensko-muškoga odnosa. Uvjerljivim i napetim sadržajem on zadovoljava maštu i potrebe mnogoga čitatelja. Često nam je poznat iz vlastitoga ili tuđega iskustva, i mi se i danas čudimo što ga u ovakvom obliku pisci ne uspijevaju zabilježiti. Zavodnik koji se ženi udovicom prijatelja ili kćerkom svoje ljubavnice, ličnost je koja se pamti. U tome je smislu Bel-Ami vjerojatno najpopularnije djelo Guy de Maupassanta. Jednostavno, ali nevjerojatno istinito i uvjerljivo. Taj "lijepi prijatelj" [Bel-Ami) Maupassantova romana i njegovih brojnih junakinja bio je i ostao lijepi prijatelj naših biblioteka. Nije čudo da o njemu postoje i filmovi i pjesme (šansone, šlageri). A pamte ga svi, i žene, i muškarci.

Prijevod
Ivan Kušan
Urednik
Josip Laća
Dimenzije
20 x 12 cm
Broj strana
361
Nakladnik
Mosta, Zagreb
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Noć i druge novele

Noć i druge novele

de Maupassant
Guy de Maupassant
Svjetlost, 1968.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,99
Dunda i druge novele

Dunda i druge novele

de Maupassant
Guy de Maupassant
Veselin Masleša, 1971.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
52,36 (komplet)
Stranac

Stranac

Camus
Albert Camus

Stranac je roman francuskoga književnika i filozofa Alberta Camusa. Izdan 1942. godine, jedan je od najznačajnijih romana francuske književnosti dvadesetog stoljeća i jedan od najboljih literarnih prikaza apsurda ljudske egzistencije.

Konzor, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,45
Most na reci Kvaj

Most na reci Kvaj

Pierre Boulle
Minerva, 1959.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
3,50
Odgovori 1954-1974

Odgovori 1954-1974

Sagan
Françoise Sagan
Naprijed, 1979.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,99
Mondo i druge priče

Mondo i druge priče

J. M. G. Le Clézio

Mondo i druge priče zbirka je kratkih priča J. M. G. Le Clézia iz 1978. Sve priče u ovoj zbirci tiču ​​se adolescenata koji napuštaju svoje poznate okolnosti i doživljavaju numinozna iskustva popraćena obredom prijelaza ili nekom drugom inicijacijom.

Ceres, 1997.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,99