Što nas ne ubije

Što nas ne ubije

David Lagercrantz

Što nas ne ubije nastavlja gdje je Stieg Larsson stao. Knjiga napisana u najvećoj tajnosti, iz tipkovnice jednog od najboljih švedskih pisaca Davida Lagercrantza.

Larssonov nasljednik David Lagercrantz smjelo se uhvatio ukoštac s Lisbeth Salander i Mikaelom Blomkvistom, dobro nam poznatim protagonistima trilera Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suočavaju primorat će beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakericu da ponovno udruže snage.

Frans Balder, ekscentrični genij i jedan od vodećih svjetskih informatičkih stručnjaka, iznenada se vraća u Švedsku iz Silicijske doline, gdje je radio u jednoj od najmoćnijih svjetskih kompanija. Od bivše žene uzima autističnog sina, zatvara se u svoj osigurani dom i posve se osamljuje. Istovremeno je nepoznati haker provalio u najčuvanije svjetske servere, one američke nacionalne sigurnosne agencije NSA, koja svakodnevno prati milijarde telefonskih poziva i poruka elektroničke pošte. U Hakerskoj republici slave, jer samo je jedna osoba na svijetu to mogla učiniti – neponovljiva Lisbeth Salander. No ona ništa ne čini ako za to nema duboke razloge, koji su uvijek povezani s njezinom željom da zadovolji pravdu.

Mikael Blomkvist u dubokoj je poslovnoj krizi jer već odavno nije napisao reportažu koja će potresti stupove društva i časopis Millennium, koji ima nove vlasnike, vratiti na staze slave. Jedne večeri dobiva poziv od Baldera i iako je skeptičan prema informatičaru, odlazi na razgovor.

U nastavku svjetski slavnog serijala Millennium, koji potpisuje novi autor, jedan od najboljih suvremenih švedskih pisaca David Lagercrantz, oživljava se svijet koji je stvorio Stieg Larsson. Junaci koji su promijenili književnost opet su s nama, jednako živi i beskompromisni. Što nas ne ubije triler je koji su obožavatelji Larssonova djela dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah!

Naslov izvornika
Det som inte dödar oss
Prijevod
Željka Černok
Urednik
Seid Serdarević
Naslovnica
Roko Crnić
Dimenzije
22 x 15 cm
Broj strana
443
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2015.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53266-643-4

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Baraba, Sibila, Ahasverova smrt

Baraba, Sibila, Ahasverova smrt

Pär Lagerkvist
Veselin Masleša, 1961.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,20
Ja i moj sin

Ja i moj sin

Sara Lidman
Zora, 1965.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
3,99
U očekivanju potresa

U očekivanju potresa

Lindén
Zinaida Lindén

Priča ruskog dizača utega Ivana Demidova utkana je u neobično dojmljiv roman "U očekivanju potresa" suvremene spisateljice Zinaide Lindén, koja piše na švedskom (i ruskom), a živi u Finskoj.

Disput, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,64
Vjetar s planine

Vjetar s planine

Gulbranssen
Trygve Gulbranssen

Vjetar s planine je sastavni dio trilogije (uz romane I vječno pjevaju šume i Nema puta naokolo), ali čini sasvim zasebnu cjelinu, te se može odvojeno čitati.

Matica hrvatska, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
7,505,63
Polubrat

Polubrat

Christensen
Lars Saabye Christensen

Priča koja čitaoce neprekidno zasmijava i puni im oči suzama pravo je remek-djelo norveške književnosti.

Fidipid, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
16,88
Nije vreme za heroje

Nije vreme za heroje

Lundvall
Sam J. Lundwall

Lundvall danas uživa ugled najpoznatijeg skandinavskog majstora znanstvene fantastike.

Jugoslavija, 1980.
Srpski. Latinica. Broširano.
2,98