Hrvatska za stolom: Mirisi i okusi Hrvatske

Hrvatska za stolom: Mirisi i okusi Hrvatske

Ivanka Biluš, Božica Brkan, Lidija Ćorić, Cirila Rodé

Knjiga, iako predstavlja "cvjetnjak" hrvatske tradicije, vještine i kulture priređivanja jela, nije samo niz naputaka kako pripremiti dobro i ukusno jelo, već ona želi predstaviti Hrvatsku u različitim vidovima.

Hrvatska za stolom, kako je nazvasmo, nudi bogatu i raznoliku hrvatsku gastronomsku kulturu, ali i sve ono što gastronomiju prati. Dakle, i raznolikost hrvatskih zemalja, njihovu povijest i tisućljetnu kulturnu baštinu kao nezamjenjiv dio hrvatskoga duhovnoga identiteta. Ona progovara i o znamenitim Hrvatima koji su proteklih trinaest stoljeća ugradili sebe i svoje stvaralaštvo u nastojanja da se sačuva i proslavi, unatoč svim protivnostima, nesklonim vremenima i tuđim presizanjima, hrvatsko ime, ime hrvatskoga jezika i naroda, te da se uspostavi, učvrsti i očuva samostalna i demokratska hrvatska država. Hrvatska jela proizašla su iz različitih plodova zemlje Hrvata; i onih kontinentalnih i onih mediteranskih. U toj različitosti ogleda se i raznovrsnost hrvatske kuhinje i bogatstvo njezina stola.

Urednik
Ivanka Biluš, Zvonimir Mršić
Ilustracije
Davor Marjanovć
Dimenzije
29 x 22 cm
Broj strana
192
Nakladnik
Alfa, Zagreb, 1996.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53168-104-9

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Recepti iz Vegetine kuhinje

Recepti iz Vegetine kuhinje

Ivanka Biluš, Cirila Rode, Božica Brkan

Knjiga na vrlo zanimljiv, neuobičajen i svjež način mirisima, bojama i okusima vodi ravno u vašu kuhinju.

Alfa, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,42 - 8,24
Slatke fantazije

Slatke fantazije

Ivanka Biluš, Božica Brkan, Eleonora Rekeće

Nakon čitanja brojne literature i obilaska mnogih zemalja, isprobavanja i uspoređivanja autorice su, trudeći se zadovoljiti sve ukuse, izdvojile najbolje recepte i stvorile ovu praktičnu i zanimljivu knjigu koja će zasladiti vaš život.

Alfa, 1999.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,22 - 10,24
Droga - opća opasnost

Droga - opća opasnost

Eda Vujevic
LUKANA d.o.o., 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,00
Male tajne: 100 kulinarskih delicija

Male tajne: 100 kulinarskih delicija

Sanja Gaži-Prpić

Nova vegetina kuharica ponovno otkriva radosti kuhanja i druženja za stolom.

Profil Knjiga, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,26
Kako prevladati zabrinutost i stres

Kako prevladati zabrinutost i stres

Dale Carnegie

Knjiga Dalea Carnegieja Kako prevladati zabrinutost i stres sadrži brojne tehnike kojima se možemo riješiti briga te istrenirati naš um tako da radi za nas.

V.B.Z, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,56
Ilustrirani bonton & protokol

Ilustrirani bonton & protokol

Đorđe Zelmanović

Pravila dobrog i prikladnog ponašanja u društvu (bonton). Osmo prerađeno i prošireno izdanje.

Sveučilišna naklada Liber (SNL), 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,42