Hrvatska za stolom: Mirisi i okusi Hrvatske

Hrvatska za stolom: Mirisi i okusi Hrvatske

Ivanka Biluš, Božica Brkan, Lidija Ćorić, Cirila Rodé

Although the book represents a "flower garden" of Croatian tradition, skills and culture of preparing food, it is not just a series of instructions on how to prepare a good and tasty dish, but it wants to present Croatia in different ways.

Croatia at the table, as we called it, offers a rich and diverse Croatian gastronomic culture, but also everything that accompanies gastronomy. Thus, the diversity of Croatian countries, their history and millennial cultural heritage as an irreplaceable part of Croatian spiritual identity. She also talks about the famous Croats who, over the past thirteen centuries, have invested themselves and their creativity in efforts to preserve and celebrate, despite all odds, adverse times and other people's tyranny, the Croatian name, the name of the Croatian language and people, and to establish, strengthen and preserve it. independent and democratic Croatian state. Croatian dishes came from different fruits of the land of Croats; both continental and Mediterranean ones. This diversity reflects the diversity of Croatian cuisine and the richness of its table.

Urednik
Ivanka Biluš, Zvonimir Mršić
Ilustracije
Davor Marjanovć
Dimenzije
29 x 22 cm
Broj strana
192
Izdavač
Alfa, Zagreb, 1996.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53168-104-9

Nema primeraka u ponudi

Poslednji primerak je nedavno prodat.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Recepti iz Vegetine kuhinje

Recepti iz Vegetine kuhinje

Ivanka Biluš, Cirila Rode, Božica Brkan

Knjiga vodi pravo u vašu kuhinju na veoma zanimljiv, neobičan i svež način sa mirisima, bojama i ukusima.

Alfa, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,42 - 8,24
Slatke fantazije

Slatke fantazije

Ivanka Biluš, Božica Brkan, Eleonora Rekeće

Nakon što ste pročitali mnogo literature i obišli mnoge zemlje, pokušavajući i upoređujući, autori su, trudeći se da zadovolje sve ukuse, izdvojili najbolje recepte i stvorili ovu praktičnu i zanimljivu knjigu koja će vam zasladiti život.

Alfa, 1999.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,22 - 10,24
Domaća kuhinja

Domaća kuhinja

Ivanka Karačić

Ova je knjiga plod profinjenog kulinarskog ukusa i dugogodišnjeg kuharskog iskustva.

Znanje, 1989.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
19,98
Kuhati sa Zepterom

Kuhati sa Zepterom

Zepter international, 1988.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
3,76 - 3,98
Obiteljski objed – proljeće

Obiteljski objed – proljeće

Božica Mirić, Drago Vukušić

Die Besonderheit dieses Kochbuchs besteht darin, dass die Mahlzeiten auf Früchten basieren, die im Frühling verfügbar sind und für unser Klima charakteristisch sind.

Mozaik knjiga, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98
Juhe, jela od riže i palenta

Juhe, jela od riže i palenta

Mariapaola Dettore
Dušević & Kršovnik, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)