Zlatna knjiga ribljih jela

Zlatna knjiga ribljih jela

Zlatan Nadvornik

Knjiga sadrži više od 400 recepata za kuhanje, pečenje, pirjanje i prženje ribe na žaru. S obzirom na bogatu ponudu i činjenicu da riba zauzima važno mjesto u suvremenoj ishrani, knjiga nudi mogućnost obogaćivanja svog jelovnika.

Predgovor autora: Ribu treba znati uloviti, pripremiti, ali i jesti uz odgo­varajuće priloge i vino. Stoga sam ovom knjigom želio ljubiteljima ribljih i drugih morskih specijaliteta približiti saznanja o načinu pripremanja različitih vrsta riba, glavonožaca, školjki, puževa i rakova. Knjiga je bogata recepti­ma, onim jednostavnim za svaki dan, ali i rafiniranim za svečane prigode.

Oni koji žele udičariti, u ovoj će knjizi naći osnovne upute, a za ozbiljniji ribolov preporučujem im knjigu SPORTSKI RIBOLOV NA JADRANU kao i SPORTSKI RIBOLOV na rijekama i jezerima, koje će ih upoznati sa svim potrebnim detaljima.

Kako je vino sastavni dio kulinarstva, spomenuo sam samo neke vrste iz široke lepeze naših kvalitetnih vina, a svatko će od vas odabrati ono koje mu najviše odgovara prema vrsti jela.

Knjiga sadrži više od 400 recepata za kuhanje, pečenje, pirjanje, pečenje i prženje ribe na žaru. S obzirom na bo­gatu ponudu i činjenicu da riba zauzima važno mjesto u suvremenoj ishrani, vjerujem da će mnogi od vas obogatiti svoj svakodnevni jelovnik, ali i iznenaditi goste svojim ku­linarskim umijećem.

Iz sadržaja: – Morske ribe – Glavonošci – Školjkaši – Puževi – Rakovi – Riječne ribe

Editor
Branimir Donat
Illustrations
Žarko mahović, Mario Hodak
Graphics design
Alfred Pal
Dimensions
24 x 17 cm
Pages
389
Publisher
Nakladni zavod Matice hrvatske, Zagreb, 1986.
 
Latin alphabet. Hardcover.
Language: Croatian.

One copy is available

Condition:Used, excellent condition
 

Are you interested in another book? You can search the offer using our search engine or browse books by category.

You may also be interested in these titles

Higijena i tehnologija prerade morske ribe

Higijena i tehnologija prerade morske ribe

Božidar Šoša

Knjiga je namijenjena studentima, tehnologima, nutricionistima te svima koji se bave ribarstvom i prehrambenom industrijom.

Školska knjiga, 1989.
Croatian. Latin alphabet. Paperback.
6.98
ADAC Reiseführer Wien

ADAC Reiseführer Wien

ADAC Verlag, 2004.
German. Latin alphabet. Paperback.
2.50
Guinnessova knjiga rekorda 2002.

Guinnessova knjiga rekorda 2002.

Guinnessova knjiga rekorda 2003. dio je svjetski poznate franšize koju je 1955. pokrenula pivovara Guinness kako bi dokumentirala izvanredna ljudska i prirodna postignuća. Ovo izdanje ističe se kao dokument svog vremena, slaveći raznolikost i kreativnost.

Algoritam, 2003.
Croatian. Latin alphabet. Hardcover.
9.98
Recepti za male gurmane (bebivita)

Recepti za male gurmane (bebivita)

After 5, 6, 7, 8, 9, 10 and 12 months the first steps into the world of solid food are a big unknown for the child and his parents.

Vivera d.o.o..
Croatian. Latin alphabet. Hardcover with dust jacket.
2.64
Auto karta Hrvatske

Auto karta Hrvatske

Jutarnji list.
Croatian. Latin alphabet. Paperback.
1.48
Zaštita bilja i gnojiva

Zaštita bilja i gnojiva

Goran Ostojić
Fitopromet.
Croatian. Latin alphabet. Paperback.
3.98