Zlatna knjiga ribljih jela

Zlatna knjiga ribljih jela

Zlatan Nadvornik

Knjiga sadrži više od 400 recepata za kuhanje, pečenje, pirjanje i prženje ribe na žaru. S obzirom na bogatu ponudu i činjenicu da riba zauzima važno mjesto u suvremenoj ishrani, knjiga nudi mogućnost obogaćivanja svog jelovnika.

Predgovor autora: Ribu treba znati uloviti, pripremiti, ali i jesti uz odgo­varajuće priloge i vino. Stoga sam ovom knjigom želio ljubiteljima ribljih i drugih morskih specijaliteta približiti saznanja o načinu pripremanja različitih vrsta riba, glavonožaca, školjki, puževa i rakova. Knjiga je bogata recepti­ma, onim jednostavnim za svaki dan, ali i rafiniranim za svečane prigode.

Oni koji žele udičariti, u ovoj će knjizi naći osnovne upute, a za ozbiljniji ribolov preporučujem im knjigu SPORTSKI RIBOLOV NA JADRANU kao i SPORTSKI RIBOLOV na rijekama i jezerima, koje će ih upoznati sa svim potrebnim detaljima.

Kako je vino sastavni dio kulinarstva, spomenuo sam samo neke vrste iz široke lepeze naših kvalitetnih vina, a svatko će od vas odabrati ono koje mu najviše odgovara prema vrsti jela.

Knjiga sadrži više od 400 recepata za kuhanje, pečenje, pirjanje, pečenje i prženje ribe na žaru. S obzirom na bo­gatu ponudu i činjenicu da riba zauzima važno mjesto u suvremenoj ishrani, vjerujem da će mnogi od vas obogatiti svoj svakodnevni jelovnik, ali i iznenaditi goste svojim ku­linarskim umijećem.

Iz sadržaja: – Morske ribe – Glavonošci – Školjkaši – Puževi – Rakovi – Riječne ribe

Urednik
Branimir Donat
Ilustracije
Žarko mahović, Mario Hodak
Naslovnica
Alfred Pal
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
389
Nakladnik
Nakladni zavod Matice hrvatske, Zagreb, 1986.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Jela iz cijeloga svijeta

Jela iz cijeloga svijeta

Brzo - lako - ukusno

Mozaik knjiga, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,26 - 10,88
Puding recepti

Puding recepti

Dr. Oetker

Recepti za deserte i kolače s pudingom

Dr. Oetker, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,98
Oh la la! Meso

Oh la la! Meso

Stephan Macchi
EPH media d. o. o., 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,34
Ribe, meso jaja

Ribe, meso jaja

Knjiga recepata

24 sata.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,98
Slatke fantazije

Slatke fantazije

Ivanka Biluš, Božica Brkan, Eleonora Rekeće

Nakon čitanja brojne literature i obilaska mnogih zemalja, isprobavanja i uspoređivanja autorice su, trudeći se zadovoljiti sve ukuse, izdvojile najbolje recepte i stvorile ovu praktičnu i zanimljivu knjigu koja će zasladiti vaš život.

Alfa, 1999.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,22 - 10,24
Vitaminska Biblija za 21. stoljeće

Vitaminska Biblija za 21. stoljeće

Earl Mindell

Earl Mindellova Vitaminska Biblija za 21. stoljeće sveobuhvatan je vodič kroz svijet vitamina, minerala, dodataka prehrani i prirodnih terapija, namijenjen svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i kvalitetu života.

Mozaik knjiga, 2001.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
12,42