Kraljevstvo anđela

Kraljevstvo anđela

Geoffrey Hodson
Hodson

Smisao pisanja ove knjige o anđelima jest pružanje onoga znanja koje može poslužiti kao osnova za daljnje proučavanje anđeoske hijerarhije.

Odnos i stav anđela prema Bogu temeljito se razlikuju od čovjekovih. Oni ne shvaćaju postojanje središnje personalizirane individualne svijesti već univerzalno rasprostranjene životne sile ili energije, inteligentne snage koja širi čitav sustav, formira i obdaruje dušom svaki atom te popunjava čitav prostor između formi, bez obzira radi li se o planetu, atomu ili suncu.

Iako ovu moć ne prepoznaju kao sveprožimajuću prisutnost, znaju da su dio nje, da su njeno utjelovljenje. Ne poznaju drugu volju ili inteligenciju pomoću koje su njihove aktivnosti bile vođene. Prevladavajuća osobina njihove svijesti je realizacija sjedinjenja jednog s drugim i sa središnjim izvorom. Sebičnost, odvojenost, žudnja, osjećaj posjedovanja, ljutnja, strah, buntovništvo ili gorčina nisu im svojstveni, jer osnovu njihovog postojanja čini znanje o jedinstvu čitavog života. Oni su živo utjelovljenje jedinstva. Do savršenstva izražavaju, svaki na svojoj razini, sve kvalitete karaktera koji je prirodno usklađen i koji nastaje iz tog ostvarenja.

Svi su anđeli, instinktivno, puni ljubavi, iako je njihova ljubav znatno osobnija od čovjekove ljubavi. U predmetu ljubavi oni ne vide željeni objekt ili privlačan karakter, već drugo utjelovljenje iste životne sile koja ih nadahnjuje...

Prijevod
Jurica Medved
Dimenzije
20 x 14 cm
Broj strana
150
Nakladnik
CID-NOVA, Zagreb, 2006.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53656-676-1

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Skrivena mudrost u mitologiji

Skrivena mudrost u mitologiji

Hodson
Geoffrey Hodson

Mitovi drevnih naroda mogli su započeti kao narodne priče, poput nekih današnjih bajki. Pri njihovu prenošenju kroz stoljeća, mudraci, proroci i nadahnuti pjesnici dodavali su i obogaćivali neke od svojih izvora.

CID-NOVA, 2013.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
10,54
Tajna uspjeha

Tajna uspjeha

William Walker Atkinson

"Ljudi su vrlo slični ovcama. To su vrlo poslušne i povodljive životinje. Umjesto da preuzmu odgovornost, čekaju da netko drugi preuzme vodstvo, a zatim jure za njim. Treba li nas čuditi što vođe odabiru najbolje za sebe, a stadu daju zakržljalu travu?"

CID-NOVA, 2010.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,32 - 9,99
Nevidljivi pomagači

Nevidljivi pomagači

C. W. Leadbeater

Tema ove knjige je područje mistike i nadnaravnih pojava iz astralnog svijeta. Na temelju istinitih primjera autor pokušava pokazati značaj tzv. nevidljivih pomagača u životu čovjeka.

CID-NOVA, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,32
Anđeo sa zapadnog prozora

Anđeo sa zapadnog prozora

Gustav Meyrink

Anđeo zapadnog prozora čudan je fikcijski roman Gustava Meyrinka prožet alkemijskim, hermetičkim, okultnim i mističnim slikama i idejama ispreplićući život elizabetinskog maga dr. Johna Deeja sa životom izmišljenog modernog potomka, baruna Muellera.

Sipar, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,76 - 13,78
Vizionar osobitih kvaliteta

Vizionar osobitih kvaliteta

Sophros

"Vizionarstvo postoji od pradavnih vremena kao vrlo realna pojava, manje-više potiskivana ili prihvaćana, no uvijek nazočna u svakodnevnom životu, konačno i stoga što je usprkos svim zaprekama postala sastavni dio svakodnevnog života."

Galaksija, 1997.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,55
Uskrs

Uskrs

Steiner
Rudolf Steiner

Ova knjiga nam pomaže da produbimo naše znanje i spoznaju o velikom Kristovom događaju na prekretnici vremena. Svrha ovih predavanja je da nas upute kako uspostaviti ravnotežu između vlastitog materijalnog i duhovnog postojanja.

Vlastita naklada, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,87