Poslovanje u vanjskoj trgovini

Poslovanje u vanjskoj trgovini

Ivo Andrijanić

Najvažnija lekcija iz knjige “Vanjska trgovina - kako poslovati s inozemstvom” je razumijevanje međunarodnih trgovačkih običaja, izraza i pravila.

UVOD U SVIJET VANJSKE TRGOVINE Vanjska trgovina i vanjskotrgovinsko poslovanje; marketinška priprema nastupa na stranom tržištu; kako koristiti međunarodne sajmove i međunarodne aukcije; upute za poslovanje na robnim burzama; kako posluju specijalizirani vanjskotrgovinski posrednici; međunarodni trgovački običaji, izrazi i pravila; transportne klauzule i njihovo korištenje u praksi; vanjskotrgovinski, devizni i carinski sustav Republike Hrvatske i dr. OPERATIVNO POSLOVANJE U VANJSKOJ TRGOVINI Korištenje poslovnih informacija u vanjskoj trgovini; kako koristiti informacije preko Interneta; kako uspostaviti poslovnu vezu u inozemstvu i odabrati poslovnog partnera; poduzetništvo u vanjskoj trgovini; upute za osnivanje i poslovanje vlastitoga trgovačkog društva u vanjskoj trgovini; kako ugovarati vanjskotrgovinske poslove; izrada vanjskotrgovinskih kalkulacija u poslovnoj praksi; robna, transportna, osiguravateljna, financijska, carinska i druga poslovna dokumentacija u vanjskoj trgovini; instrumenti plaćanja u poslovanju s inozemstvom; poslovni rizici i osiguranje od rizika u vanjskoj trgovini i dr. UPUTE ZA PRAKTIČAN RAD U VANJSKOJ TRGOVINI Priprema, ugovaranje i izvršenje vanjskotrgovinskih poslovnih transakcija u gospodarskoj praksi: izvoz, uvoz, reeksport, lizing, transfer tehnologije, zajednička ulaganja, konsignacijska prodaja strane robe, turistički aranžmani s inozemstvom i dr.

Naslovnica
Ivo Andrijanić, Gvido Prister
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
544
Nakladnik
Mikrorad d.o.o., Zagreb, 2009.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
9-53-628671-8

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Relaksacija veština opuštanja

Relaksacija veština opuštanja

Ljubomir Mirković

Opuštanje je, prema autoru, prirodna potreba čovjeka, posebno u modernom, ubrzanom načinu života.

Naučna knjiga, 1988.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98
Tajna dobro odjevene žene

Tajna dobro odjevene žene

Žuži Jelinek

Poznata modna kreatorica u ovoj knjizi daje korisne savjete ženama i muškarcima o tome kako se ukusno obući za razne prilike i upozorava nas na pomodne opasnosti.

NIP, 1961.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
12,98
Kako spriječiti i rano otkriti rak?

Kako spriječiti i rano otkriti rak?

Mirko Šamija, Marija Strnad, Zdravko Ebling

Predstavlja sveobuhvatan priručnik o prevenciji i ranom otkrivanju raka u Hrvatskoj.

Medicinska naklada, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,12
Kako čuvati zdravlje i izbjeći bolesti: Priručnik za zdrav i dug život

Kako čuvati zdravlje i izbjeći bolesti: Priručnik za zdrav i dug život

Marylou Ambrose, Robert A. Barnett, Michael Fillon, Jane Leder, Cindy Spitzer, Bibi Wein

Knjiga pruža obilje dragocjenih savjeta o očuvanju zdravlja i promjeni štetnih navika kako bi se živjelo dulje, zdravije i sretnije. Malim promjenama u načinu života mogu se izbjeći velike zdravstvene tegobe i znatno usporiti neizbježni procesi starenja.

Mozaik knjiga, 2008.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,28 - 10,32
100 jednostavnih tajni uspješnih veza: Što su znanstvenici otkrili i kako vi to možete iskoristiti

100 jednostavnih tajni uspješnih veza: Što su znanstvenici otkrili i kako vi to možete iskoristiti

David Niven

Znanstvenici su posvetili cijele karijere istraživanjima prirode veza, udvaranja i braka, pa ipak, njihova su otkrića do sada bila nepristupačna običnim ljudima, sakrivena u znanstvenim časopisima i akademskim krugovima.

Profil Knjiga, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,42
Das neue große Kochbuch

Das neue große Kochbuch

Roland Gööck

Sjajni recepti za svaku priliku, kuhanje kao u bakina vremena, s pitanjima o kulturi stola i jela, serviranju i aranžiranju ali i prehrani čine ovu kultnu knjigu univerzalnim vodičem i školom kuhanja za početnike i već iskusne kuhare.

Bertelsmann, 1975.
Njemački. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
28,62