
Zlatna knjiga slatkih jela
Klasični kuharski priručnik s 500 recepata za slatka jela, namijenjen svakodnevnoj pripremi slastica. Knjiga je dragocjen izvor inspiracije za ljubitelje slastičarstva, koji cijene tradiciju i kreativnost u pripremi slastica.
Autorica Mira Vučetić, poznata po Zlatnoj knjizi kuharstva, donosi temeljit i praktičan pristup, prilagođen domaćicama i profesionalcima. Knjiga obuhvaća širok spektar recepata: kuhana, pečena i pržena slatka jela, kolače od lisnatog i prhkog tijesta, slatka jela s pjenicom, poslastice, suhe i čajne kolače, kreme, konfekte te topla i hladna pića.
Recepti su detaljno opisani, s jasnim uputama o sastojcima, količinama i tehnikama, često uz savjete za varijacije i dekoraciju. Vučetić naglašava korištenje dostupnih sastojaka, čineći recepte prilagođenima prosječnoj kuhinji.
Posebno se ističu tradicionalni hrvatski kolači, poput onih s voćem ili kremom od maslaca, ali i inovativni deserti poput torte od graha, koja iznenađuje goste. Knjiga uključuje i savjete o posluživanju i estetskom aranžiranju, odražavajući autoricin fokus na gostoprimstvo i uživanje u hrani.
Jedan primjerak je u ponudi