Zlatna knjiga slatkih jela

Zlatna knjiga slatkih jela

Mira Vučetić

Klasična kuvarska knjiga sa 500 recepata za slatka jela, namenjena svakodnevnoj pripremi deserta. Knjiga je dragocen izvor inspiracije za ljubitelje poslastičarstva koji cene tradiciju i kreativnost u pripremi deserta.

Autorka Mira Vučetić, poznata po svojoj Zlatnoj knjizi kuvanja, donosi temeljan i praktičan pristup, prilagođen domaćicama i profesionalcima. Knjiga obuhvata širok spektar recepata: kuvana, pečena i pržena slatka jela, lisnato i prhko testo, slatka jela sa musom, deserte, suve i čajne kolače, kremove, poslastice i tople i hladne napitke.

Recepti su detaljno opisani, sa jasnim uputstvima o sastojcima, količinama i tehnikama, često sa savetima za varijacije i dekoraciju. Vučetić naglašava upotrebu dostupnih sastojaka, čineći recepte pogodnim za prosečnu kuhinju.

Posebno se ističu tradicionalni hrvatski kolači, poput onih sa voćnim ili kremom od putera, ali i inovativni deserti poput kolača od pasulja, koji iznenađuje goste. Knjiga takođe sadrži savete o serviranju i estetskom aranžmanu, što odražava autorkin fokus na gostoprimstvo i uživanje u hrani.

Urednik
Branimir Donat
Ilustracije
Miroslav Salopek
Naslovnica
Alfred Pal
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
296
Izdavač
Nakladni zavod Matice hrvatske, Zagreb, 1985.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Nema primeraka u ponudi

Poslednji primerak je rezervisan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Naša prehrana i kuhanje

Naša prehrana i kuhanje

Mira Vučetić

Ovo delo ima zadatak da pokaže na koji način kuhinja treba da se „vodi” danas kako bi mogla da odgovori savremenim zahtevima života, zahtevima pravilne ishrane i narodne privrede.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1966.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,62
Zlatna knjiga kuharstva

Zlatna knjiga kuharstva

Mira Vučetić

Kuharica Mire Vučetić pravi je klasik među hrvatskim kuvarima i kanonsko delo hrvatske gastronomije, po kome su naše mame i bake kuvale svoja prva jela, a uveliko su je koristili i profesionalci.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1974.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
8,60 - 17,54
Sve što dečki trebaju znati : Informacije i savjeti za najosjetljivije godine života

Sve što dečki trebaju znati : Informacije i savjeti za najosjetljivije godine života

Trude Ausfelder

Knjiga je svojevrsni informativni savetnik za najosetljiviji period odrastanja, o trenutku kada dečaci postaju muškarci.

Mozaik knjiga, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,34
Suvremena žena: Sačuvajte zdravlje svoje obitelji

Suvremena žena: Sačuvajte zdravlje svoje obitelji

Mary Senechal

Kako sačuvati zdravlje svoje porodice koristeći razne prirodne lekove, kao i savremenu medicinu.

Naprijed, 1974.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,64
Pušenje – navika i odvikavanje

Pušenje – navika i odvikavanje

Jovan Cekić

Knjiga Pušenje: navika i odvikavanje Jovana Cekića istražuje psihološke, socijalne i fiziološke aspekte pušenja, kao i metode prestanka pušenja.

Medicinska knjiga, 1978.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
4,56
Hladna kuhinja: Od zakuski i predjela do hladnog bifea

Hladna kuhinja: Od zakuski i predjela do hladnog bifea

Christine Schönherr

Na 400 stranica i sa više od 800 isprobanih recepata, praćenih fotografijama u boji, ova knjiga na jednostavan način rečima i slikama objašnjava sve što treba da znate o hladnom kuvanju.

Mladinska knjiga Založba, 1985.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
22,46