Žlica užitaka: kulinarske razglednice

Žlica užitaka: kulinarske razglednice

Viljam Cvek

Knjiga sadržava 103 recepta, a svaki recept prati vrhunska fotografija, kratki tekst, primjerice mala pričica, zgoda, pjesmica ili poruka koja nam približava vrijeme ili mjesto autorove pripreme tog jela.

Autor ove knjige do sada potpisuje tri kuharice. Na najpoznatijim manifestacijama diljem svijeta predstavljao je hrvatsku kulturnu gastronomsku baštinu. Knjiga je podijeljena na pet poglavlja: hladno - tople delicije, juhe, iz morskih dubina, s pašnjaka i slastice. U knjzi se nalaze recepti iz svijeta ali i iz autorova istarskog zavičaja.Uz svako jelo je naveden i kratak opis biljaka ili začina koji se upotrebljavaju u pripremi jela, korisni savjeti pri izradi jela, vrijeme potrebno za pripremu i kalorijska vrijednost (u kJ), što može korisno poslužiti čitatelju pri odabiru recepta.

Urednik
Jasna Matekalo Draganović
Naslovnica
Jenio Vukelić
Dimenzije
28 x 20,5 cm
Broj strana
226
Nakladnik
Školska knjiga, Zagreb, 2005.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Slatke fantazije

Slatke fantazije

Ivanka Biluš, Božica Brkan, Eleonora Rekeće

Nakon čitanja brojne literature i obilaska mnogih zemalja, isprobavanja i uspoređivanja autorice su, trudeći se zadovoljiti sve ukuse, izdvojile najbolje recepte i stvorile ovu praktičnu i zanimljivu knjigu koja će zasladiti vaš život.

Alfa, 1999.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,22 - 10,24
Predjela

Predjela

Carla Bardi
Dušević & Kršovnik, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Kruh, pizza

Kruh, pizza

Mariapola Dettore
Dušević & Kršovnik, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Slatka zimnica

Slatka zimnica

Mozaik knjiga, 2011.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,18
Hrvatska jela na suvremeni način

Hrvatska jela na suvremeni način

Podravka, 1992.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
13,64
Madžarska kuhinja

Madžarska kuhinja

Livia Schiller, György Schiller

Madžarska kuhinja svoju glasovitost duguje posebnom načinu pripremanja jela. Ova kuharica donosi sve što je bitno za razumijevanje madžarske kuhinje; od povijesti i praktičnih savjeta, preko svih vrsta recepata, od juha do deserta i napitaka.

Mladost, 1980.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
11,26