Jesen, zima

Jesen, zima

Veljko Barbieri

Dio kultne Veljkove kuharice, s izborom recepata iz cijelog .svijeta koji će oduševiti gastro-avanturiste..

Svaki od recepata koje nudi Veljko Barbieri ima svoju priču. Svako jelo kojeg on sprema, ima svoju priču. Konačno, i svaka od namirnica koje koristi, ima svoju priču. Sve te priče Veljko Barbieri prikupljao je i upoznavao polako, s puno ljubavi, strasti i strpljenja. S jednakom strašću, Barbieri se u njima bavio anegdotama vezanima za namirnice, pričama o ljudima koji su ih otkrili, poviješću njihove pripreme, baš kao i različitim načinima pripreme brojnih delicija. Poštovanja je vrijedno i razdoblje kojim se bavi - od antike pa sve do današnjih dana. Stoga ni najmanje ne čudi što su kuharice koje je dosad potpisao, prave gastro enciklopedije.

Urednik
Ivana Žderić
Ilustracije
Veljko Barbieri
Dimenzije
20,5 x 16 cm
Broj strana
96
Nakladnik
Profil Knjiga, Zagreb, 2012.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Epitaf carskoga gurmana

Epitaf carskoga gurmana

Veljko Barbieri

Epitaf carskoga gurmana briljantna je romaneskna minijatura koja besprijekorno funkcionira na svakoj razini romana, od fabule i primijenjenoga narativnoga modela do karakterizacije likova i satirične oštrice kojom ubojito pogađa svaki totalitalitarizam.

Večernji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
2,74
Epitaf carskoga gurmana

Epitaf carskoga gurmana

Veljko Barbieri
AGM, 1998.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,22
Domaća kuhinja: Hrvatski kolači 1

Domaća kuhinja: Hrvatski kolači 1

Lidija Šare, Melita Tomašević

Kolači od dizanog tijesta, torte

Knjigotisak d. o. o..
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,98
Plodovi mora

Plodovi mora

Moreno Cecchini

ribe na žaru, usoljene, na plati, u umaku, iz pećnice, kuhane, pržene, na mlinarski način, specijaliteti od rakova, školjaka, muzgavaca u 170 recepata

Mozaik knjiga, 1995.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,995,99
Velika kuharica: Hladna jela

Velika kuharica: Hladna jela

Christian Teubner, Annette Wolter

Praktičan priručnik s 400 recepata za hladna jela, idealnih za svečane i svakodnevne prilike. Velika kuharica: Hladna jela slavi raznolikost hladnih jela, promovirajući uživanje u pripremi i prezentaciji hrane.

Cankarjeva založba, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,948,46 - 11,36
Jela iz mikrovalne pećnice

Jela iz mikrovalne pećnice

Elke Blome

Suvremen i brz način pripravljanja jela važan je preduvjet ukusne i zdrave prehrane.

Mladinska knjiga, 1989.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98