Tibetanska knjiga mrtvih
Rijetka knjiga

Tibetanska knjiga mrtvih

Walter Evans-Wentz

Tibetanska knjiga mrtvih jedinstveno je djelo sakralnog segmenta svjetske književnosti. Izvorno se naziva Bardo Thodol (Oslobođenje slušanjem na posmrtnoj razini). S pogovorom C. G. Junga

Knjiga je prevedena na engleski početkom stoljeća (prvo izdanje 1927.godine) zajedničkim radom tibetanskog lame Kazi Dawe Samdupa i izdavača dr. Evans-Wentza. Prijevod je to tibetanskog izvornika, koji pripada tradiciji Mahajana budizma, a Tibetanci su ga oduvijek rabili kao ritualni posmrtni tekst. Lama Kazi Dawa Samdup i Evans-Wentz nadopunili su tekst iz drugih izvornih zapisa Bardo Thodola , a pridodali su mu i niz tumačenja koja su potrebita za bolje razumijevanje. Unatoč tomu što je jedna od funkcija teksta da se čita prilikom nečije smrti, bolji poznavatelji učenja tibetanskog budizma, nazvanog lamaizmom, upozoravaju da je poruka Bardo Thodola zapravo upućena i živima, kojima prenosi ne samo filozofiju budizma, već i moralna i ezoterijska učenja o skrivenoj strani ljudske prirode. Jedino u tom svjetlu Bardo Thodol može biti zanimljiv i čitatelju iz Zapadnog svijeta.

Prijevod
Branislav Mišković
Dimenzije
23,5 x 17 cm
Broj strana
107
Nakladnik
Zamak kulture, Vrnjačka Banja, 1978.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Srpski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Rudolf Steiner

Rudolf Steiner

Renata Bakota

Rudolf Steiner je utemeljio antropozofiju - znanost o čovjeku kao osjetilnom i nadosjetilnom biću. Tvrdio je da nadosjetilne spoznaje moraju biti jednako egzaktne kao one prirodoznanstvene, ali da se one ne potvrđuju eksperimentom, već životnim iskustvom.

Sipar.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
17,42
Evolucija božanstva: od sfinge do Krista

Evolucija božanstva: od sfinge do Krista

Schuré
Édouard Schuré

"Evolucija božanstva" je objavljena 1912., a podnaslov "Od Sfinge do Krista" označava da je to prvi dio veće cjeline. Drugi dio (koji je ostao nenapisan) trebao je prikazivati ezoterijsku predaju od Krista do Lucifera.

CID-NOVA, 205.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,54 - 9,58
Proučavanje dlana

Proučavanje dlana

Comte C. de Saint Germain

Proučavanje dlana i njegova praktična primjena. Uvod Adolphe Desbarrolles. Svrha je nauke o dlanu podučiti vas kako ćete savladati drevno umijeće proricanja pomoću utvrđenih pravila, a ne intuicijom.

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1982.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
7,72
Veliki Nostradamusov horoskop

Veliki Nostradamusov horoskop

Olja Bakić
Arion, 1986.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
12,46
Nevidljivi pomagači

Nevidljivi pomagači

C. W. Leadbeater

Tema ove knjige je područje mistike i nadnaravnih pojava iz astralnog svijeta. Na temelju istinitih primjera autor pokušava pokazati značaj tzv. nevidljivih pomagača u životu čovjeka.

CID-NOVA, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,32
Astrologija

Astrologija

Suzel Fuzeau-Braesch
Plato, 1997.
Srpski. Latinica. Broširano.
6,99