Salate: prilog, jelo i desert

Salate: prilog, jelo i desert

Vesna Pavičić

Ova knjiga nastala je na temelju želje da se na jednom mjestu saberu raznovrsni recepti za salate koje su poznate da imaju veliko značenje za našu prehranu.

One predstavljaju laganu, jednostavnu i brzu hranu prikladnu za svaku prigodu, ukusno jelo koje se uz malo mašte može pripremati od raznovrsnih sastojaka sirovog ili kuhanog povrća, mesa, ribe, tjestenine, jaja, sira ili ostalih mliječnih proizvoda. Posebnu cjelinu u ovoj jedinstvenoj knjizi čine predjela, salate kao prilog jelu, salate kao glavno jelo, desertne salate, recepti za pripremu umaka za tradicionalne salate i preljevi za desertne salate. Neizostavan dio salata su svakako i začini koji salatama daju osebujan okus, a u knjizi su u tom smislu opisane i najznačajnije vrste koje se koriste za njenu pripremu. Imajući u vidu sve navedeno, trebamo još istaknuti da su salate u današnje vrijeme postale jedan od temeljnih obroka svakog čovjeka, te da svojom svježinom svakodnevno poboljšavaju i povećavaju kvalitetu naše prehrane.

Urednik
Vitomir Patko
Ilustracije
Željko Pavičić
Dimenzije
20 x 15 cm
Broj strana
216
Nakladnik
Gospodarski list d.d., Zagreb, 2004.
 
Tiraž: 5.000 primjeraka
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53682-410-6

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Jela za sve prigode

Jela za sve prigode

Vesna Pavičić
Gospodarski list d.d., 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,72
Kuhanje u jednom loncu

Kuhanje u jednom loncu

Brzi i jednostavni recepti

Večernji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,66
Vegetarische kuche

Vegetarische kuche

Anne Sheasby, Mark Cavanagh
Parragon.
Njemački. Latinica. Broširano.
5,12
Kolinje i domaće mesne prerađevine

Kolinje i domaće mesne prerađevine

Branka Vlahović

Po dobrim starim receptima napravit ćete uvijek cijenjene i omiljene domaće specijalitete: kobasice, kulene, sudžuke, jetrenjače, krvavice, tlačenice, zaseke, šunke, pršute, slaninu i pripremiti tradicionalna jela naših nadaleko poznatih kolinjskih gozbi.

IROS, 1987.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,24 - 11,56
U jednom loncu za svaki dan

U jednom loncu za svaki dan

Ako ste u potrazi za jelima koja se jednostavno pripremaju i ne zahtijevaju upotrebu svakog lonca i tave u vašoj kuhinji, nemojte dalje tražiti!

Znanje, 2013.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98
Zlatna knjiga ribljih jela

Zlatna knjiga ribljih jela

Zlatan Nadvornik

Knjiga sadrži više od 400 recepata za kuhanje, pečenje, pirjanje i prženje ribe na žaru. S obzirom na bogatu ponudu i činjenicu da riba zauzima važno mjesto u suvremenoj ishrani, knjiga nudi mogućnost obogaćivanja svog jelovnika.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
12,46