Salate: prilog, jelo i desert

Salate: prilog, jelo i desert

Vesna Pavičić

Ova knjiga nastala je na temelju želje da se na jednom mjestu saberu raznovrsni recepti za salate koje su poznate da imaju veliko značenje za našu prehranu.

One predstavljaju laganu, jednostavnu i brzu hranu prikladnu za svaku prigodu, ukusno jelo koje se uz malo mašte može pripremati od raznovrsnih sastojaka sirovog ili kuhanog povrća, mesa, ribe, tjestenine, jaja, sira ili ostalih mliječnih proizvoda. Posebnu cjelinu u ovoj jedinstvenoj knjizi čine predjela, salate kao prilog jelu, salate kao glavno jelo, desertne salate, recepti za pripremu umaka za tradicionalne salate i preljevi za desertne salate. Neizostavan dio salata su svakako i začini koji salatama daju osebujan okus, a u knjizi su u tom smislu opisane i najznačajnije vrste koje se koriste za njenu pripremu. Imajući u vidu sve navedeno, trebamo još istaknuti da su salate u današnje vrijeme postale jedan od temeljnih obroka svakog čovjeka, te da svojom svježinom svakodnevno poboljšavaju i povećavaju kvalitetu naše prehrane.

Urednik
Vitomir Patko
Ilustracije
Željko Pavičić
Dimenzije
20 x 15 cm
Broj strana
216
Nakladnik
Gospodarski list d.d., Zagreb, 2004.
 
Tiraž: 5.000 primjeraka
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53682-410-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Domaća kuhinja: Hrvatski kolači 1

Domaća kuhinja: Hrvatski kolači 1

Lidija Šare, Melita Tomašević

Kolači od dizanog tijesta, torte

Knjigotisak d. o. o..
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,98
Male tajne: 100 kulinarskih delicija

Male tajne: 100 kulinarskih delicija

Sanja Gaži-Prpić

Nova vegetina kuharica ponovno otkriva radosti kuhanja i druženja za stolom.

Profil Knjiga, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,26
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Elisabetta Cametti

Riba je jedan od osnova mediteranske kuhinje zbog koje takav način prehrane slovi kao najzdraviji. Brojne vrste plave ili bijele ribe pripravljene na maštovite načine temelj su zdravog mediteranskog ručka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,99
Ribe

Ribe

D. Birg

Jela od slatkovodne i morske ribe

August Cesarec, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,99
Priručnik dijetalne prehrane

Priručnik dijetalne prehrane

Ratimir Kovačević, Milka Rogić, Bernarda Horvat

U ovom priručniku prikupljeni su recepti usklađeni s temeljima dijetalne prehrane osoba oboljelih od šećerne bolesti. Recepti su sastavljeni tako da sadrže raznovrsne namirnice pogodne za svaku osobu koja želi zdravu i uravnoteženu prehranu.

Hrvatska dijabetička udruga, 1994.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,54 - 12,29
Svjetski kuhar: specijaliteti iz 100 zemalja

Svjetski kuhar: specijaliteti iz 100 zemalja

Uočivši nedostatak stručne literature o međunarodnoj gastronomiji kod nas, autor ove knjige je odlučio pripremiti ovaj Svjetski kuhar, koji obuhvaća recepte iz cijelog svijeta.

Stvarnost, 1965.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,98