Salate: prilog, jelo i desert

Salate: prilog, jelo i desert

Vesna Pavičić

Ova knjiga je nastala na osnovu želje da se na jednom mestu okupe različiti recepti za salate za koje se zna da imaju veliki značaj za našu ishranu.

Predstavljaju laganu, jednostavnu i brzu hranu za svaku priliku, ukusno jelo koje se uz malo mašte može pripremiti od raznih sastojaka sirovog ili kuvanog povrća, mesa, ribe, testenina, jaja, sira ili drugih mlečnih proizvoda. Predjela, salate kao prilog, salate kao glavno jelo, desertne salate, recepti za pripremu sosova za tradicionalne salate i prelivi za desertne salate posebna su celina u ovoj jedinstvenoj knjizi. Bitan deo salate su svakako začini koji im daju karakterističan ukus, a u knjizi su opisane najvažnije vrste koje se koriste za njenu pripremu. Imajući u vidu sve navedeno, treba istaći i da su salate danas postale jedan od osnovnih obroka svakog čoveka, te da svojom svežinom svakodnevno poboljšavaju i povećavaju kvalitet naše ishrane.

Urednik
Vitomir Patko
Ilustracije
Željko Pavičić
Dimenzije
20 x 15 cm
Broj strana
216
Izdavač
Gospodarski list d.d., Zagreb, 2004.
 
Tiraž: 5.000 primeraka
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53682-410-6

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Povijesni, lingvistički i pedagoški aspekti njemačko – austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka: Projekt Koch Buch 1.8.7.3.

Povijesni, lingvistički i pedagoški aspekti njemačko – austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka: Projekt Koch Buch 1.8.7.3.

Anamarija Lukić, Stephanie Jug, Zvjezdana Penava Brekalo

Iako naslov knjige sugerira da je riječ o kuharici, radi se o dvosmjernom znanstvenom istraživanju, povijesnom i jezičnom, o gastronomskoj kulturi grada Osijeka u zadnjoj četvrtini 19. te na početku 20. stoljeća.

Njemačka zajednica podunavskih Švaba u Hrvatskoj, 2020.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
9,74 - 11,34
Mali kuvar

Mali kuvar

Živka Vidojković

Konzerviranje voća i povrća

Živka Vidojković, 1971.
Srpski. Ćirilica. Broširano.
2,74
Škola kuhanja 2

Škola kuhanja 2

Simonetta Lupi Vada
Centar za informacije i publicitet (CIP), 1989.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,56 - 15,22
Vegetarijanska kuharica

Vegetarijanska kuharica

Roz Denny

Ova bogata zbirka recepata sadrži više od 200 originalnih i odličnih bezmesnih recepata za sve vrste jela i prilika. Vegetarijanska kuvarica sigurno će postati nezamenljiv i koristan deo svake moderne kuhinje.

Leo Commerce, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
24,52
Nastavni priručnik za pomoćne kuhare s kuharicom

Nastavni priručnik za pomoćne kuhare s kuharicom

Barbara Martinez

Ovaj priručnik je namenjen korisnicima Gastrostart projekta, i predstavlja dragocen resurs za obuku i usavršavanje u kuvanju.

Centar za socijalnu skrb, 2014.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,984,78
Biskupski sladopek

Biskupski sladopek

Marija Šenoa, Zdenko Šenoa

Knjiga „Biskupski sladopek“ daje uvid u istoriju porodice Šenoa i objavljuje stare recepte za poslastice Alojza Šenoe.

Školska knjiga, 1993.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,62