Vi - zauvijek mladi : Priručnik za održavanje mladosti i produženje životnog vijeka

Vi - zauvijek mladi : Priručnik za održavanje mladosti i produženje životnog vijeka

Mehmet C. Oz, Michael F. Roizen

Želite li i vi saznati kako možete zaštititi svoje tijelo od loših posljedica starenja? Knjiga "Vi - zauvijek mladi" prepuna je alata, uključujući testove, savjete i upozorenja te vizualne i verbalne metafore, koje vam otvaraju nove vidike.

Tijelo je najčudesniji ikad stvoren stroj, a nitko o njemu ne govori tako pametno i uvjerljivo kao liječnici dr. Michael F. Roizen i dr. Mehmet C. Oz. Većina nas o starenju tijela razmišlja na isti način kao što razmišlja o starenju automobila: što smo stariji, gotovo je neizbježno da ćemo se kad-tad »pokvariti«. Također, mnogi vjeruju da nam u četrdesetima polako ali sigurno počinju opadati intelektualne sposobnosti, slabiti vid, sluh i libido, popuštati zglobovi, stariti arterije i propadati svi drugi tjelesni sustavi koji utječu na kvalitetu života (i njegovu dugovječnost). No, dr. Roizen i dr. Oz ne misle tako.

Starenje nije samo slabljenje našega tjelesnog sustava. Ono zapravo ima svoj cilj jer su sustavi i biološki procesi zbog kojih starimo osmišljeni kako bi nam pomogli dok smo bili nešto mlađi. Kakva je, dakle, naša uloga kad postanemo dio starije dobne skupine? Naučiti kako funkcioniraju naši tjelesni sustavi i kako ih možemo reprogramirati da bismo što duže ostali mladi. Naš bi cilj trebao biti da ostanemo mladi do kraja života (i da nam funkcionira sve - od zglobova do spolnih organa), a to znači da trebamo kvalitetno živjeti do zadnjeg dana.

Glavnina ovog praktičnog priručnika posvećena je glavnim uzročnicima starenja, a to su četrnaest bioloških procesa koji kontroliraju našu brzinu starenja. Za neke ste čuli, za neke možda niste, a za neke nikad ne biste niti pomislili da mogu pridonijeti starenju. Neki ubrzavaju slabljenje sustava, dok drugi sprečavaju djelovanje mehanizama obnavljanja. Ti glavni uzročnici starenja obuhvaćaju sve, od kratkih telomera do neučinkovitih mitohondrija, od matičnih stanica do hirovitih hormona.

Dr. Roizen i dr. Oz objašnjavaju načela dugovječnosti i brojne uzroke starenja te vas upućuju kako se trebate boriti protiv njega. Veliku su pozornost posvetili dvotjednom planu koji će vam pomoći da ostanete mladi. Žele da budete sposobni u svoj svakodnevni život uvesti važne procese kako bi vam pomlađivanje postala rutina, no prije toga najprije morate odrediti svoju stvarnu dob i zdravstveno stanje. Na to koliko ćete dugo ostati mladi utječu ponajprije vaši osjećaji i psihičko zdravlje, vaše životne navike (tjelovježba, prehrambene navike, osobna higijena), geni i još štošta...

Naslov izvornika
You: Staying Young
Prijevod
Radha Rojc-Belčec
Urednik
Koraljka Penavin
Ilustracije
Gary Hallgren
Dimenzije
23 x 21 cm
Broj strana
424
Nakladnik
V.B.Z, Zagreb, 2004.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53201-893-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Prirodno liječenje biljem - i ostalim sredstvima (čajevi, dijeta, kupke)

Prirodno liječenje biljem - i ostalim sredstvima (čajevi, dijeta, kupke)

Nikola Gelenčir

Ovo je šesto izdanje popularne knjige o prirodnom liječenju biljem , poznatog stručnjaka i sakupljača ljekovitog bilja Nikole Gelenčira. U knjizi ćete naći mnogo korisnih savjeta o prirodnom liječenju i fotografije biljaka koje se mogu koristiti.

Znanje, 1972.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,58
Uvijek gladni

Uvijek gladni

David Ludwig

Ovladajte svojom žudnjom za hranom, reprogramirajte svoje masne stanice i smršavite zauvijek.

Mozaik knjiga, 2017.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,48
Doktore odgovorite

Doktore odgovorite

Stojan Knežević, Jelena Knežević
Epoha, 1965.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,99
Bluthochdruck senken - länger leben

Bluthochdruck senken - länger leben

Widmar Puhl
Midena, 1997.
Njemački. Latinica. Broširano.
2,30
Stop debljanju!

Stop debljanju!

Lee Janogly

Kontrolirajte svoj način prehrane...

Marjan tisak, 2005.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,68
Prehrana s manje ugljikohidrata - više zdravlja i energije

Prehrana s manje ugljikohidrata - više zdravlja i energije

Dušević & Kršovnik, 2018.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,99