Who Are We Now?: Christian Humanism and the Global Market from Hegel to Heaney

Who Are We Now?: Christian Humanism and the Global Market from Hegel to Heaney

Nicholas Boyle

Teologija više ne može postojati odvojeno od politike, filozofije i književnosti. Ovo je osnova Nicholasa Boylea za ispitivanje osobnog i kulturnog identiteta u današnjem svijetu.

Zajedno sa spektakularnim slomom perspektiva koje je 1989. nametnuo Hladni rat, pale su i lažne izvjesnosti nacionalnog i imperijalnog doba koje su oblikovale naš kolektivni i individualni identitet. Dok se pokušavamo pregrupirati i redefinirati sebe i svoje društvene veze, moramo uzeti u obzir dvije naizgled kontradiktorne sile: tendenciju prema raznolikosti i pluralizmu, s jedne strane, i težnju ka sve većem ujedinjenju, s druge strane. U ovoj knjizi Nicholas Boyle nudi deset studija o implikacijama sve integriranije svjetske ekonomske strukture na naš osjećaj političkog, kulturnog i osobnog identiteta. On zagovara duboku međupovezanost politike, religije, filozofije i književnosti i njihovu zajedničku neodvojivost od ekonomske baze. U tom procesu, on koristi filozofske i književne ideje kako bi uspostavio sustavne osnove za optimizam o nadnacionalnom poretku u nastajanju, s ciljem vraćanja mogućnosti "velikog narativa" u našu kolektivnu prošlost i budućnost. Međutim, njegovo istraživanje globalnog uma ne zanemaruje mnoga mučna osobna pitanja koja su pokrenuta preokretom 90-ih: Jesmo li više od potrošača i proizvođača? U kojoj mjeri nas još uvijek definira naša nacionalna pripadnost, naš spol, naše vjersko i kulturno opredjeljenje? Je li kršćanska perspektiva održiva u takvom sekularnom svijetu? Mogu li književnost i filozofija dati smisao pojedinačnim životima? Kakvu će ulogu igrati intelektualna klasa? Boyle pomno promatra Njemačku i Britaniju, njihove razlike i sve veću sličnost. On, između ostalih, govori o Thatcher, Fukuyami, Hegelu, Nietzscheu, Heideggeru, Derridi i Seamusu Heaneyju. Boyle tvrdi da će svijet, kako svijet bude postajao manje podijeljen, ali više disparatan, a njegov poredak manje drakonski, ali sve nesigurniji, odabir putova koji će najvjerojatnije dovesti do pravde i mira reformirati naš uništeni osjećaj identiteta.

Dimenzije
22 x 15 cm
Broj strana
348
Nakladnik
T & T Clark International, Illinois, 2000.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Engleski.
ISBN
978-0-56708-726-3

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Snižena cijena: 9,428,48
Popust od 10% vrijedi do 01.05.2024. 23:59
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Put do knjige

Put do knjige

Zvonimir Kulundžić

Povijest sustava pisanja i pisama, tiskarstva i grafike, knjige i knjižarstva. Ilustrirano s crno-bijelim fotografijama, presavijeni list s genealoškim stablima najznačajnijih pisama.

Epoha, 1959.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
8,76
Lion Handbook of Christian Belief

Lion Handbook of Christian Belief

Kako kršćani mogu vjerovati u sebe? Sada više nego ikad, u sve više sekulariziranoj generaciji, postoji potreba za jasnim objašnjenjem jedinstvenih značajki kršćanskog vjerovanja.

Lion Publishing, 1982.
Engleski. Latinica. Broširano.
7,26
Povijest knjige

Povijest knjige

Aleksandar Stipčević

Stipčevićeva je knjiga osnova svakom promišljanju vanjskih okvira pismovnosti, nezamjenjiv oslonac u grananju znanstvenog istraživanja (grafolingvističkog, palografskog, bibliološkog i kulturološkog) i u organiziranju srednjoškolske i sveučilišne nastave.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
18,56
Pečatnjaci

Pečatnjaci

Vlasta Brajković

Svrha je ovog kataloga da osim stručne obradbe ove zbirke, koja je ujedno i pripremni rad za budući stalni postav muzeja, objavi prvi rad takve vrste u Hrvatskoj, u kojoj je sfragistika kao pomoćna povijesna znanost do sada bila zapostavljena.

Povijesni muzej Hrvatske, 1980.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,254,38
Politika i kultura

Politika i kultura

Stipe Šuvar
Globus, 1980.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,98