Drevni rad

Drevni rad

Raduan Nassar

Drevni rad, nagrađivani roman brazilskog pisca libanonskog porijekla Raduana Nassara, vrlo je specifično djelo, poetska proza koja duboko zadire u dogme i općeprihvaćene vrijednosti.

Kad njegova strastvena zabranjena ljubav zaprijeti brojnoj, strogoj i duboko religioznoj obitelji, mladi Andrija bježi od kuće. U starom pansionu u zabiti pronalazi ga brat Petar, očev nasljednik. Prije povratka kući Andrija mu ispovijeda sve svoje grijehe, ali Petar ustraje na njegovu povratku. No ponovno okupljanje obitelji neće donijeti sreću i smirenje. Odnos sina i oca, raskid s tradicijom, odrastanje i seksualnost, incest i rušenje tabua samo su neke od tema koje autor dotiče, a atraktivnost romana dokazana je i filmom koji je po njemu snimljen 2001. Iako je objavljivanjem svoga prvog romana odmah stao uz bok već uvelike priznatih brazilskih pisaca svoga doba, Raduan Nassar prestao je pisati, a u malobrojnim intervjuima koje je pristao dati objasnio je i zašto: “Smatram da je književno stvaralaštvo zanimljivo jednako kao i uzgajanje kokoši.” “Ovo je tragična priča u pravoj brazilskoj atmosferi, ali s daškom univerzalnosti i klasičnom mediteranskom tradicijom. Mračna drama napisana briljantnim stilom o vječnoj borbi između slobode i tradicije, pod budnim okom vremena. Vrlo dojmljiva i majstorski napisana knjiga.” Alceu Amoroso Lima, brazilski književni kritičar

Naslov originala
Lavoura arcaica
Prijevod
Tanja Tarbuk
Urednik
Iva Karabaić Kraljević
Naslovnica
Fraktura
Dimenzije
20,5 x 12 cm
Broj strana
200
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2012.
 
Hrvatski jezik, latinica, tvrde korice s ovitkom.
ISBN
9789532663907

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Bez krivnje krivi

Bez krivnje krivi

Janko Matko
Znanje, 1978. Tvrde korice s ovitkom.
3,9930,06
Nepobjedivi Zapata

Nepobjedivi Zapata

Edgcumb Pinchon
Seljačka sloga, 1953. Broširano.
4,9937,60
Put u Lilliput i Brobdingnag

Put u Lilliput i Brobdingnag

Jonathan Swift

Priča o pomorcu Gulliveru i njegovim pustolovinama poslužila je Jonathanu Swiftu kao okvir u kojem je iznio svoj kritički stav o tadašnjem društvu. Predmet njegove razorne poruge nisu pojedinci, sredine ili staleži vec ljudska narav kao takva.

Naprijed, 1964. Broširano.
1,9914,99
Sineve sulbaken

Sineve sulbaken

Bjørnstjerne Bjørnson

U norveškoj književnosti težačka je priča posebno povezana s nacionalnim romantičnim pripovijestima koje je Bjørnstjerne Bjørnson napisao i objavio u razdoblju od 1855. do 1872., od kojih su Synnøve Solbakken i pripovijetka Faderen među najpoznatijima.

Rad, 1964. Broširano.
1,9914,99
Zver-čovek

Zver-čovek

Zola
Émile Zola

U knjizi “Čovjek – zvijer” Zola opisuje muškarce, žene, stare, mlade, lijepe, ružne, bogate, siromašne koji se, sticajem okolnosti ili zbog poremećenosti uma, pretvaraju u ubojice.

Nolit, 1940. Broširano s ovitkom.
89,99678,03
Što je muškarac bez brkova

Što je muškarac bez brkova

Ante Tomić

Deveto izdanje jedne od najčitanijih hrvatskih knjiga u posljednjih nekoliko godina. U cijenu uračunat porez na šund literaturu.

Europapress holding, 2006. Broširano.
4,9937,60