Drevni rad

Drevni rad

Raduan Nassar

Drevni rad, nagrađivani roman brazilskog pisca libanonskog porijekla Raduana Nassara, vrlo je specifično djelo, poetska proza koja duboko zadire u dogme i općeprihvaćene vrijednosti.

Kad njegova strastvena zabranjena ljubav zaprijeti brojnoj, strogoj i duboko religioznoj obitelji, mladi Andrija bježi od kuće. U starom pansionu u zabiti pronalazi ga brat Petar, očev nasljednik. Prije povratka kući Andrija mu ispovijeda sve svoje grijehe, ali Petar ustraje na njegovu povratku. No ponovno okupljanje obitelji neće donijeti sreću i smirenje.

Odnos sina i oca, raskid s tradicijom, odrastanje i seksualnost, incest i rušenje tabua samo su neke od tema koje autor dotiče, a atraktivnost romana dokazana je i filmom koji je po njemu snimljen 2001. Iako je objavljivanjem svoga prvog romana odmah stao uz bok već uvelike priznatih brazilskih pisaca svoga doba, Raduan Nassar prestao je pisati, a u malobrojnim intervjuima koje je pristao dati objasnio je i zašto: “Smatram da je književno stvaralaštvo zanimljivo jednako kao i uzgajanje kokoši.”

“Ovo je tragična priča u pravoj brazilskoj atmosferi, ali s daškom univerzalnosti i klasičnom mediteranskom tradicijom. Mračna drama napisana briljantnim stilom o vječnoj borbi između slobode i tradicije, pod budnim okom vremena. Vrlo dojmljiva i majstorski napisana knjiga.” Alceu Amoroso Lima, brazilski književni kritičar

Naslov izvornika
Lavoura arcaica
Prijevod
Tanja Tarbuk
Urednik
Iva Karabaić Kraljević
Naslovnica
Fraktura
Dimenzije
20,5 x 12 cm
Broj strana
200
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2012.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53266-390-7

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Prijatelj Armenac

Prijatelj Armenac

Andreï Makine

Roman je još jedan prilog autorovoj cjeloživotnoj literarnoj apologiji snage ljudskog duha te humanosti i prijateljstva što čovjeka osposobljuju da prevlada sve nedaće koje pred njega stavljaju hladne i neumoljive sile povijesti i nemilosrdnost pojedinaca

Disput, 2023.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
11,26
Zlatarovo zlato / Prijan Lovro

Zlatarovo zlato / Prijan Lovro

Šenoa
August Šenoa

Zlatarovo zlato, prvi i najslavniji Šenoin povijesni roman smatra se prvim modernim romanom hrvatske književnosti. August Šenoa najčitaniji je hrvatski pisac svih vremena.

Školska knjiga, 1978.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,28
Mirisi, zlato i tamjan

Mirisi, zlato i tamjan

Novak
Slobodan P. Novak

Mirisi, zlato i tamjan roman je bogat značenjima. U njemu se isprepleću život i legenda, mitsko i realno, ateizam i hipetrofirana religioznost.

Školska knjiga, 1980.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,54
Od etike do poetike

Od etike do poetike

Vojislav Minić
Grafički zavod - Titograd, 1973.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
3,99
The Red Pony

The Red Pony

Steinbeck
John Steinbeck
Bantam books, 1963.
Engleski. Latinica. Broširano.
2,50
Afera

Afera

Maja Zrnić
NIRO Književne novine, 1986.
Srpski. Latinica. Broširano.
5,98