Selo prokletih

Selo prokletih

Elisabeth Herrmann

U berlinskom ZOO-u dogodilo se bizarno ubojstvo – netko je bacio čovjeka divljim svinjama da ga živog rastrgaju. Na mjesto zločina prva stiže policajka Sanela Beara: ambiciozna i odlučna riješiti slučaj.

Osumnjičena zaposlenica ZOO-a Charlie Rubin odmah je uhićena i javnosti se prikazuje kao monstrum, a policija zadovoljno trlja ruke zbog dobro obavljenog posla. Saneli intuicija govori da Charlie nije ubojica i odlučuje istraživati na svoju ruku. Iste sumnje muče i psihologa Jeremyja Saalera koji daje psihološku procjenu osumnjičenice. I Sanela i Jeremy slute da se rješenje krvave zagonetke krije u Wendisch Bruchu, malenom i zlokobnom selu Charliena djetinjstva, ali ne slute da su namamljeni ravno u naručje neprijatelja koji pod svaku cijenu želi sačuvati grobnu tišinu… „Nitko kao Elisabeth Herrmann ne uspijeva trzavice između istoka i zapada Njemačke pretvoriti u tako slojevite i majstorski napisane krimiće.“ Grazia Elisabeth Herrmann omiljena i nagrađivana njemačka spisateljica trilera. Prije nego što se afirmirala romanom Das Kindermädchen (Dadilja), radila je kao televizijska novinarka na Radiju Berlin-Brandenburg. Po njezinim se krimićima snimaju filmovi poput vrlo uspješne ekranizacije ciklusa romana o berlinskom odvjetniku Joachimu Vernauu. Za roman Zeugin der Toten (Svjedok pokojnih) dobila je 2012. prestižnu njemačku nagradu za kriminalistički roman godine (Deutscher Krimi Preis).

Naslov izvornika
Das dorf der morder
Prijevod
Dalibor Joler
Urednik
Silvia Sinković
Naslovnica
Janka Carev
Dimenzije
18,5 x 11,5 cm
Broj strana
383
Nakladnik
Znanje, Zagreb, 2014.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53343-079-9

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Balkanska veza

Balkanska veza

Slobodan Pauljević
Sloboda, 1989.
Srpski. Latinica. Broširano.
3,80
Poljubac ubojice

Poljubac ubojice

William Lashner

Tijekom svoje mutne pravničke karijere, Victor Carl, to mu nitko ne može osporiti, donio je mnoštvo krivih odluka, no dopustiti da mu bivša zaručnica Julia ponovno uđe u život i u krevet možda je najgora odluka od svih.

Algoritam, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,18
Tragom Slutnje

Tragom Slutnje

Dunav.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
1,99
Beli Ninđa (priča o Nikoli Lajniru)

Beli Ninđa (priča o Nikoli Lajniru)

Erik Van Lustbader

Roman o Nikoli Lajniru, neprevaziđenom majstoru ljubavi i smrti prepunjen erotike, akcije, zapleta, bogatije nego ijedna knjiga ovog žanra do sada objavljena.

Dečje novine, 1991.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,22
Šišmiš

Šišmiš

Nesbø
Jo Nesbø

Šišmiš je prvi roman u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je Nesboa učinio planetarno popularnim autorom.

Profil Knjiga, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
Knjiga se sastoji od tri toma
15,66
Drvlje oholosti

Drvlje oholosti

Gilbert K. Chesterton

Glavni lik S. Vane uvezao je tri “paunova stabla”, te se našao suočen s predrasudama praznovjernih mještana koji drže da ta stabla šire zarazu i proždiru ljude. Kako bi dokazao da nije tako, provodi noć među stablima, no ujutro misteriozno nestaje.

Zagrebačka naklada, 2017.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
12,53