Dijamantni put tibetanskog umijeća isjeljivanja

Dijamantni put tibetanskog umijeća isjeljivanja

Dragutin Šmalcelj
Šmalcelj

Knjiga Dijamantni put sadrži komentare autentičnih medicinskih tekstova pod naslovom r'Gyud-b'Zhi (četiri medicinske tantre), na kojima se temelji tibetanska medicinska znanost stara preko dvije tisuće godina.

Tijekom dugog vremena, kroz usmenu predaju generacijama skupljanih iskustava, razvio se medicinski sustav specifične vještine dijagnostike i terapijskih metoda, gotovo potpuno nepoznat svijetu van drevnog Tibeta.

Ovaj sustav oplemenjen je dubokim uvidima budhizma u ljudsku prirodu uma i konačnom spoznajom o primarnim uzrocima nastajanja bolesti, čime se bavi i autor u ovoj knjizi. Iz mudrosti produbljenog razumijevanja ove prirode izrasle su dijagnostika i terapija u zavisnosti od trenutnog uzroka koji je izazvao poremećaj.

U knjizi su opisane i osnovne vježbe mentalne joge na relaciji um-tijelo, prehrane i ponašanja što pripomaže u očuvanju dobrog zdravlja i produljenju života. Objašnjen je odnos između stvorenih uzroka, uvjeta i nastalih posljedica kroz tri opisane faze: metafiziku začeća, život te vanjske i unutarnje znakove u procesu umiranja.

Jedna od glavnih poruka ove knjige je da ako ne iscjeljujemo ili pročišćavamo naš um, bolesti i problemi bit će uvijek tu u nama, neodvojivi poput sjenke i rađat će uvijek iznova patnju. Zato je knjiga i priručnik koji će se pokazati vrijednim u svakodnevnom životu današnjeg čovjeka umornog od potrage za srećom u prašumi globalizacije.

Dimenzije
20 x 14 cm
Broj strana
344
Nakladnik
CID-NOVA, Zagreb, 2010.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53311-006-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kraljevstvo anđela

Kraljevstvo anđela

Hodson
Geoffrey Hodson

Smisao pisanja ove knjige o anđelima jest pružanje onoga znanja koje može poslužiti kao osnova za daljnje proučavanje anđeoske hijerarhije.

CID-NOVA, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,24
Liječenje društva – kako ostvariti globalno prosvjetljenje

Liječenje društva – kako ostvariti globalno prosvjetljenje

Seung Heun Lee

Liječenje društva nije više samo globalna sociološka ideja već i započeta aktivnost tri milijuna ljudi, koji prema konceptu pokreta i istočnjačkih metoda DAHN HAK-a.

24 sata.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,444,51 - 6,46
Paracelsus - kralj liječnika

Paracelsus - kralj liječnika

Pert Peternell

Biografski roman o liječniku Theophrastu von Hohenheimu koji je rođen 1493. godine kao sin Wilhelma Bombasta von Hohenheima, također liječnika.

CID-NOVA, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,76
Keltski horoskop

Keltski horoskop

Neal Gallagher

Osim što čitatelju približava simboliku keltskog horoskopa koja se bazira na njihovu štovanju drveća, autor nudi kratak uvod u u to tko su bili Kelti, kakva je njihova religija, simbolika, kao i osnovne podatke o irskim sagama i bogovima.

CID-NOVA, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,28
Vještina živjeti

Vještina živjeti

Maurice Tieche

Kako da sačuvamo zdravlje i dobro raspoloženje, Misli i njihov utjecaj na život, Iskrenost, Strpljivost, Vještina rada, Problem ljubavi, Problem odgoja djece, Obrazovanje volje, Tajna smrti,… Knjiga je tiskana neposredno nakon 2. svj. rata.

Preporod, 1945.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,68
Kleopatra

Kleopatra

Jacob Abbott

Kleopatra je rođenjem bila Egipćanka; po porijeklu i podrijetlu bila je Grkinja. Dakle, dok su Aleksandrija i delta Nila činili poprište najvažnijih događaja i incidenata njezine povijesti, krv Makedonije tekla je njezinim venama.

CID-NOVA, 2016.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,24