Milošević - dijagonala luđaka

Milošević - dijagonala luđaka

Florence Hartmann
Hartmann

Knjiga Florence Hartmann “Milošević – dijagonala luđaka” pripada vrsti knjiga nastalih iz pera onih novinara koji su nastojali zabilježiti krvavi kaos nastao u jednoj naizgled prosperitetnoj zemlji kao što je bila tadašnja Jugoslavija. - Latinka Perović

Hartmannova započinje svoja istraživanja još tijekom rata gradeći politički portret Slobodana Miloševića, a sam kraj i raspad njegovog političkog sustava autorici uopće nisu bili potrebni kako bi uspostavila najvažnije osobne crte tog posljednjeg europskog diktatora.

Knjiga je značajna upravo sa stajališta proučavanja fenomena “mafiokracije” pomiješane s nacionalizmom. Predstavlja dragocjeni prilog traženju objašnjenja, koja kako kaže autorica predgovora ovoj knjizi Latinka Perović, moraju ići do “korena stvari”.

Igrom slučaja, autorica ove knjige našla se u ulozi glasnogovornice Tužilaštva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu. Bi li, kako sada postavlja pitanje Latinka Perović, Florence Hartmann možda nešto korigirala u svojem pisanju, ulazeći još dublje u strukturu osobe Slobodana Miloševića, pitanje je koje ostaje do kraja otvoreno.

“Milošević je tri puta izbornom voljom naroda, potvrđen na mestu državnog čelnika Srbije, u toku brutalnih ratova, međunarodne izolacije, ponižavajuće inflacije, znakovitog egzodusa najobrazovanijih ljudi, kada je tkana gusta mreža zločina i kriminala, u toku procesa koji je Srbiju spuštao na najnižu tačku u njenoj modernoj istoriji. Vaclav Havel je jednom prilikom rekao, možda i preterujući, da je reč o prirodi društva koju istorija ne poznaje: Mafija koja nosi nacionalističku zastavu.” - Latinka Perović

Naslov izvornika
Milosevic - la diagonale du fou
Dimenzije
24 x 16 cm
Broj strana
374
Nakladnik
Adamić, Rijeka, 2002.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53219-083-0

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Mir i kazna: tajni ratovi međunarodne politike i pravosuđa

Mir i kazna: tajni ratovi međunarodne politike i pravosuđa

Hartmann
Florence Hartmann

Florence Hartmann, glasnogovornica Carle del Ponte od 2000. do 2006. godine, prva je otvorila zabranjena vrata Međunarodnog kaznenog suda u Hagu i zapadnih ministarstava te uronila u mračne i zakulisne igre visoke međunarodne politike.

Profil Knjiga, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,76 - 4,98
Ogledi

Ogledi

de Montaigne
Michel de Montaigne
Izdavačko preduzeće "Rad", 1977.
Srpski. Latinica. Broširano.
3,98
Dokle će se održati Južna Afrika?

Dokle će se održati Južna Afrika?

R. W. Johnson
Otokar Keršovani, 1984.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
5,99
Otvoreno o medijima

Otvoreno o medijima

Branimir Ježić

"Otvoreno o medijima" zbirka je tekstova u kojima autor promišlja bit, ulogu i vrednote medija, ponajviše televizije, koja je svojom pojavom otvorila vrata što vode u "paralelne svijetove". No, kuda nas je dovelo otvaranje te Pandorine kutije - televizije

Edicije Božičević, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,99
The Prodigal Project - Journey into the Emerging Church

The Prodigal Project - Journey into the Emerging Church

Mike Riddell

Napokon, koju su napisali i za one koji vole Boga, ali se bore da pripadaju crkvi, dolazi knjiga koja odiše uzbuđenjem i nadom.

Society for Promoting Christian, 2000.
Engleski. Latinica. Broširano.
5,79
U službi domovine: studije, ogledi portreti

U službi domovine: studije, ogledi portreti

Nikolić
Vinko Nikolić

Prva od pet knjiga izbora radova iz Hrvatske revije u egzilu 1951.-1990. kojom je autor hrvatskoj javnosti, ponajprije mlađim generacijama, želio približiti "dotad nepoznate joj horizonte iz one nejednodimenzionalne izvandomovinske hrvatske duhovnosti".

Školske novine, 1996.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
65,75 (komplet)