Milošević - dijagonala luđaka

Milošević - dijagonala luđaka

Florence Hartmann
Hartmann

Knjiga Florence Hartmann “Milošević – dijagonala luđaka” pripada vrsti knjiga nastalih iz pera onih novinara koji su nastojali zabilježiti krvavi kaos nastao u jednoj naizgled prosperitetnoj zemlji kao što je bila tadašnja Jugoslavija. - Latinka Perović

Hartmannova započinje svoja istraživanja još tijekom rata gradeći politički portret Slobodana Miloševića, a sam kraj i raspad njegovog političkog sustava autorici uopće nisu bili potrebni kako bi uspostavila najvažnije osobne crte tog posljednjeg europskog diktatora.

Knjiga je značajna upravo sa stajališta proučavanja fenomena “mafiokracije” pomiješane s nacionalizmom. Predstavlja dragocjeni prilog traženju objašnjenja, koja kako kaže autorica predgovora ovoj knjizi Latinka Perović, moraju ići do “korena stvari”.

Igrom slučaja, autorica ove knjige našla se u ulozi glasnogovornice Tužilaštva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu. Bi li, kako sada postavlja pitanje Latinka Perović, Florence Hartmann možda nešto korigirala u svojem pisanju, ulazeći još dublje u strukturu osobe Slobodana Miloševića, pitanje je koje ostaje do kraja otvoreno.

“Milošević je tri puta izbornom voljom naroda, potvrđen na mestu državnog čelnika Srbije, u toku brutalnih ratova, međunarodne izolacije, ponižavajuće inflacije, znakovitog egzodusa najobrazovanijih ljudi, kada je tkana gusta mreža zločina i kriminala, u toku procesa koji je Srbiju spuštao na najnižu tačku u njenoj modernoj istoriji. Vaclav Havel je jednom prilikom rekao, možda i preterujući, da je reč o prirodi društva koju istorija ne poznaje: Mafija koja nosi nacionalističku zastavu.” - Latinka Perović

Naslov izvornika
Milosevic - la diagonale du fou
Dimenzije
24 x 16 cm
Broj strana
374
Nakladnik
Adamić, Rijeka, 2002.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53219-083-0

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Mir i kazna: tajni ratovi međunarodne politike i pravosuđa

Mir i kazna: tajni ratovi međunarodne politike i pravosuđa

Hartmann
Florence Hartmann

Florence Hartmann, glasnogovornica Carle del Ponte od 2000. do 2006. godine, prva je otvorila zabranjena vrata Međunarodnog kaznenog suda u Hagu i zapadnih ministarstava te uronila u mračne i zakulisne igre visoke međunarodne politike.

Profil Knjiga, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,98
Velike obmane Drugog svjetskog rata 2: Dvostruki špijuni

Velike obmane Drugog svjetskog rata 2: Dvostruki špijuni

Cave Anthony Brown

U ovoj knjizi autor opisuje što su sve zapadni saveznici radili da bi se domogli tajni svojih protvnika, prije svega Hitlerove Njemačke, i kako su ih obmanjivali da bi osigurali uspjeh svojih operacija u ratovanju na kopnu, na moru i u zraku.

Centar za informacije i publicitet (CIP), 1977.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
7,24
Why Not Me?

Why Not Me?

Mindy Kaling

Od autora omiljenog bestselera New York Timesa Is Everyone Hanging Out Without Me? a kreator i zvijezda Projekta Mindy dolazi zbirka eseja koji su urnebesni i pronicljivi koliko i duboko osobni.

Crown Archetype, 2015.
Engleski. Latinica. Tvrde korice.
4,91
U zemlji muza: Opis značajnih gradova, arheoloških lokaliteta i predjela Grčke

U zemlji muza: Opis značajnih gradova, arheoloških lokaliteta i predjela Grčke

Uroš Pasini
Laus, 1996.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,52
VI svetsko futbalsko prvenstvo Švedska, 1958 godine : stručna zapažanja

VI svetsko futbalsko prvenstvo Švedska, 1958 godine : stručna zapažanja

Milan Krstić, Slavko Milošević, Bruno Knežević, Miloje Gabrijelić

Stručna analiza Svjetskog nogometnog prvenstva u Švedskoj na kojem je Pele odveo Brazil do titule prvaka, a Jugoslavija završila natjecanje u četvrtfinalu.

FSJ - Fudbalski savez Jugoslavije, 1959.
Srpski. Latinica. Broširano.
14,26