Milošević - dijagonala luđaka

Milošević - dijagonala luđaka

Florence Hartmann
Hartmann

Knjiga Florence Hartmann “Milošević – dijagonala luđaka” pripada vrsti knjiga nastalih iz pera onih novinara koji su nastojali zabilježiti krvavi kaos nastao u jednoj naizgled prosperitetnoj zemlji kao što je bila tadašnja Jugoslavija. - Latinka Perović

Hartmannova započinje svoja istraživanja još tijekom rata gradeći politički portret Slobodana Miloševića, a sam kraj i raspad njegovog političkog sustava autorici uopće nisu bili potrebni kako bi uspostavila najvažnije osobne crte tog posljednjeg europskog diktatora.

Knjiga je značajna upravo sa stajališta proučavanja fenomena “mafiokracije” pomiješane s nacionalizmom. Predstavlja dragocjeni prilog traženju objašnjenja, koja kako kaže autorica predgovora ovoj knjizi Latinka Perović, moraju ići do “korena stvari”.

Igrom slučaja, autorica ove knjige našla se u ulozi glasnogovornice Tužilaštva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu. Bi li, kako sada postavlja pitanje Latinka Perović, Florence Hartmann možda nešto korigirala u svojem pisanju, ulazeći još dublje u strukturu osobe Slobodana Miloševića, pitanje je koje ostaje do kraja otvoreno.

“Milošević je tri puta izbornom voljom naroda, potvrđen na mestu državnog čelnika Srbije, u toku brutalnih ratova, međunarodne izolacije, ponižavajuće inflacije, znakovitog egzodusa najobrazovanijih ljudi, kada je tkana gusta mreža zločina i kriminala, u toku procesa koji je Srbiju spuštao na najnižu tačku u njenoj modernoj istoriji. Vaclav Havel je jednom prilikom rekao, možda i preterujući, da je reč o prirodi društva koju istorija ne poznaje: Mafija koja nosi nacionalističku zastavu.” - Latinka Perović

Naslov izvornika
Milosevic - la diagonale du fou
Dimenzije
24 x 16 cm
Broj strana
374
Nakladnik
Adamić, Rijeka, 2002.
 
Hrvatski jezik, latinica, tvrde korice s ovitkom.
ISBN
978-9-53219-083-0

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Država terora

Država terora

Hillary Clinton, Louise Penny
Znanje, 2022. Broširano.
14,22107,14
Kopinič bez enigme

Kopinič bez enigme

Milenko Doder

"Kopinič bez enigme" neskriva autorovu težnju da definitivno razotkrije, razriješi i razbije zagonetku zvanu Kopinič, tajnog agenta Kominterne u Jugoslaviji.

Centar za informacije i publicitet (CIP), 1986. Tvrde korice s ovitkom.
6,9952,67
Šta će biti s nama

Šta će biti s nama

Aleksandar Tijanić
Globus, 1988. Tvrde korice s ovitkom.
9,997,4956,43
Zrake iz pepela: smrt i novi život Hirošime

Zrake iz pepela: smrt i novi život Hirošime

Robert Jungk
24 sata, 1965. Broširano.
4,9937,60
Stradanja duše: Život Sigmunda Freuda (drugi svezak)

Stradanja duše: Život Sigmunda Freuda (drugi svezak)

Stone
Irving Stone
Znanje, 1973. Tvrde korice s ovitkom.
8,986,7450,78
BiH ne BiH - pitanje je sad(a)

BiH ne BiH - pitanje je sad(a)

Jozo Pavković

Ova knjiga s fotografijama i kolumnama dat će vam cjelinu promišljanja dugogodišnjeg glavnog urednika BiH izdanja "Večernjeg lista", koja se nisu promijenila ni u ovih posljednjih gotovo pet godina, koliko obuhvaća knjiga.

Večernji list, 2021. Tvrde korice.
6,9952,67