Egipat - hram univerzuma

Egipat - hram univerzuma

Jeremy Naydler

Autor zastupa tezu da je tradicionalno poimanje korijena zapadnjačkog uma nepravedno isključilo drevni Egipat. Proučavanje Egipta ukazuje na značaj proučavanja duhovnih moći, a upravo raznih aspekata tih moći predmet su autorovog zanimanja u ovoj knjizi.

Duša Zapada starija je i mudrija nego što mi vjerujemo. U današnjem naporu ponovnog zadobivanja dubina duše, nužno je stoga da usmjerimo našu pozornost na plamteću kulturu koja je ležala s druge strane židovsko-grčkog horizonta. Čineći to, ne samo da počinjemo obnavljati misao o našem širem identitetu, nego također stječemo sigurniju perspektivu o putu razvitka kojim smo polako i nesmiljeno kročili još od tih vremena. Egipat nas doziva kao izgubljeni dio nas samih.

Pokušavajući doseći novu osjetljivost prema duhovnim moćima što prožimaju naše živote, Egipat nam neizbježno dolazi u žarište pozornosti. Otkrivamo da je tamo novi i živi dijalog između neplodne duhovnosti modernih vremena i duhovnosti antike, pregrčkog i prežidovskog svijeta. Možda ćemo na naš moderan način shvatiti da ulazimo u područja iskustva prema kojem su Grci i narod Izraela osjećali nelagodu, ali s kojim su Egipćani bili potpuno bliski. Zbog toga je nastavak dijaloga s drevnim Egipćanima od neprocjenjive važnosti. Iako je njihovo doba prošlo, oni ipak mogu postati naši sudružnici i vodiči ako se odvažimo krenuti prema vlastitoj budućnosti.

Naslov izvornika
Egypt - The Temple of Cosmos
Prijevod
Jurica Medved
Urednik
Ana Luketina
Naslovnica
Robert Šandor
Dimenzije
20,5 x 14,5 cm
Broj strana
374
Nakladnik
CID-NOVA, Zagreb, 2006.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53656-672-3

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kraljevstvo anđela

Kraljevstvo anđela

Hodson
Geoffrey Hodson

Smisao pisanja ove knjige o anđelima jest pružanje onoga znanja koje može poslužiti kao osnova za daljnje proučavanje anđeoske hijerarhije.

CID-NOVA, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,24
Keltski horoskop

Keltski horoskop

Neal Gallagher

Osim što čitatelju približava simboliku keltskog horoskopa koja se bazira na njihovu štovanju drveća, autor nudi kratak uvod u u to tko su bili Kelti, kakva je njihova religija, simbolika, kao i osnovne podatke o irskim sagama i bogovima.

CID-NOVA, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,28
Proučavanje dlana

Proučavanje dlana

Comte C. de Saint Germain

Proučavanje dlana i njegova praktična primjena. Uvod Adolphe Desbarrolles. Svrha je nauke o dlanu podučiti vas kako ćete savladati drevno umijeće proricanja pomoću utvrđenih pravila, a ne intuicijom.

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1982.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
7,72
Veliki Nostradamusov horoskop

Veliki Nostradamusov horoskop

Olja Bakić
Arion, 1986.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
12,46
Anđeo sa zapadnog prozora

Anđeo sa zapadnog prozora

Gustav Meyrink

Anđeo zapadnog prozora čudan je fikcijski roman Gustava Meyrinka prožet alkemijskim, hermetičkim, okultnim i mističnim slikama i idejama ispreplićući život elizabetinskog maga dr. Johna Deeja sa životom izmišljenog modernog potomka, baruna Muellera.

Sipar, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,76 - 13,78
Nostradamusova proročanstva - Numerološka proročanstva - Istinite centurije i proročanstva

Nostradamusova proročanstva - Numerološka proročanstva - Istinite centurije i proročanstva

de Nostredame
Michel de Nostredame

Knjiga “Nostradamusova proročanstva” iz 1990. godine istražuje proročanstva poznatog francuskog proroka Michela de Nostredame, poznatijeg kao Nostradamus.

Evro & Bex books, 1990.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
7,48