Smrt i život Bobbyja Z-a

Smrt i život Bobbyja Z-a

Don Winslow

Smrt i život Bobija Zija pršti crnim humorom, izvanrednim dijalozima i bezbrojnim obrtima zapleta protkanim lakoćom pripovedanja karakterističnom za retke majstore.

Tim Kearnei je redovni gubitnik. Osuđen je da ostatak života provede u zatvoru nakon što je u samoodbrani ubio člana ozloglašenih Hell's Angels. S obzirom na to da pakleni anđeli praktikuju princip 'oko za oko' i da ih u zatvorima ne nedostaje, Kirni je lako mogao biti osuđen na smrtnu kaznu.

Njegova jedina prednost u životu je njegova neobična fizička sličnost sa Bobijem Z. Proslavljeni kalifornijski diler droge koji godinama nije viđen u javnosti. Sličnost koja neće promaći budnom oku agenta Tada Gruza, člana DEA. U nameri da ga izbave iz zatvora i predstavljaju kao Bobija Zija u operaciji razmene talaca sa meksičkim narko-borbom Donom Huerterom kako bi oslobodili drugog zatvorenika, DEA će biti prilično uznemirena kada se operacija vrati. Prva stvar koju će lažni Bobi Z tada shvatiti je da lik koji je tako uspešno otelotvorio ima mnogo više neprijatelja od njega samog. Neprijatelji kojima su pakleni anđeli mamin ljubimac.

Naslov originala
The death and life of Bobby Z
Prevod
Damir Biličić
Urednik
Neven Antičević
Ilustracije
Igor Kordej
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
211
Izdavač
Algoritam, Zagreb, 2008.
 
Tiraž: 2.500 primeraka
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53220-683-8

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Druga generacija

Druga generacija

Howard Fast

Nakon velikog uspjeha romana Doseljenici, evo i nastavka tog svjetskog bestselera. Štoviše, Druga generacija je svuda postigla još veći uspjeh od Doseljenika.

Znanje, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
Knjiga se sastoji od dva toma
8,36
The Man in the High Castle

The Man in the High Castle

Dick
Philip K. Dick

Kultni roman Filipa K. Dika daje nam zastrašujući uvid u alternativni svet – onaj u kojem su saveznici izgubili Drugi svetski rat. Dikova najbolja knjiga i jedan od najboljih naučnofantastičnih romana ikada objavljenih.

Penguin Books Ltd, 2001.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,74
Beli dan

Beli dan

London
Jack London
Svjetlost, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,45
Sedam postotna otopina

Sedam postotna otopina

Rešenje za sedam procenata je roman američkog pisca Nikolasa Majera iz 1974. godine. Napisan je kao pastiš avantura Šerloka Holmsa, a snimljen je u istoimenom filmu 1976. godine. Objavljen kao "Izgubljeni rukopis" pokojnog dr Džona H.

Spektar, 1984.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
4,98
Najslađa bitanga

Najslađa bitanga

Hoyt
Elizabeth Hoyt

„Savršeno oblikovani likovi, detaljno dočarano okružje i vještina kojom piše donijet će vam još jednu divno romantičnu ljubavnu priču.“ Booklist

Znanje, 2020.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,62
Pjesma sudnjeg dana

Pjesma sudnjeg dana

George R. R. Martin

Pjesma sudnjeg dana prvi je roman slavnog Georgea R. R. Martina objavljen u nakladi Algoritma. Danas već klasik, ovaj kultni rock-horor roman iz 1983. godine, po mišljenju Stephena Kinga najbolje je djelo o glazbi i mitu šezdesetih.

Algoritam, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,98