Mediteran za stolom

Mediteran za stolom

Ivanka Biluš, Božica Brkan

Ova knjiga je sjajna autorska komparativna analiza hrvatske i njoj najbližih mediteranskih kuhinja.

Knjiga donosi mnoštvo odličnih recepata i praktičnih uputstava za mediteransku kuhinju, koju naširoko preporučuju nutricionisti, lekari i drugi poklonici zdrave ishrane. Začinjena je zanimljivim geografskim i istorijskim pričama za čitanje i oko stola, sakupljenim tokom višegodišnjih putovanja i istraživanja, koje s pravom daju novu, do sada nedovoljno poznatu i cijenjenu dimenziju hrvatskoj kuhinji, posebno njenom jadranskom dijelu. Iako su francuska, italijanska, španska, grčka ili arapska kuhinja neuporedivo poznatije, ovom knjigom autori po prvi put otkrivaju našu kuhinju kao nepobitni deo tog sveta. Ako je autorima to bila zanimljiva i ukusna avantura, ova knjiga će svakako biti ista za čitaoce i degustatore.

Urednik
Božidar Petrač
Ilustracije
Hrvoje Serdar
Naslovnica
Irena Jurković
Dimenzije
28 x 21 cm
Broj strana
167
Izdavač
Alfa, Zagreb, 2003.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53168-470-5

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Slatke fantazije

Slatke fantazije

Ivanka Biluš, Božica Brkan, Eleonora Rekeće

Nakon što ste pročitali mnogo literature i obišli mnoge zemlje, pokušavajući i upoređujući, autori su, trudeći se da zadovolje sve ukuse, izdvojili najbolje recepte i stvorili ovu praktičnu i zanimljivu knjigu koja će vam zasladiti život.

Alfa, 1999.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,24
Recepti iz Vegetine kuhinje

Recepti iz Vegetine kuhinje

Ivanka Biluš, Cirila Rode, Božica Brkan

Knjiga vodi pravo u vašu kuhinju na veoma zanimljiv, neobičan i svež način sa mirisima, bojama i ukusima.

Alfa, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,32 - 8,24
Juhe, jela od riže i palenta

Juhe, jela od riže i palenta

Mariapaola Dettore
Dušević & Kršovnik, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Enciklopedija riblje kuhinje

Enciklopedija riblje kuhinje

Josip Basioli

Ova enciklopedija vam nudi niz recepata pomoću kojih možete brzo i jeftino pripremiti ukusan hladan ili topli obrok za svaku priliku.

Knjigotisak d. o. o., 2009.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,98
Enciklopedija mediteranske kuhinje 6: Bijelo meso

Enciklopedija mediteranske kuhinje 6: Bijelo meso

Elisabetta Cametti

Kategoriju belog mesa čine mlada goveda, živina, mlade ovce i koze, zečevi i svinje. Fotografija u boji sa svakim receptom.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,20
Svjetski kuhar: specijaliteti iz 100 zemalja

Svjetski kuhar: specijaliteti iz 100 zemalja

Uočivši nedostatak stručne literature o međunarodnoj gastronomiji kod nas, autor ove knjige odlučio je da pripremi ovog Svetskog kuvara, koji obuhvata recepte iz celog sveta.

Stvarnost, 1965.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,98