Mediteran za stolom

Mediteran za stolom

Ivanka Biluš, Božica Brkan

Ova knjiga je sjajna autorska usporedna analiza hrvatske s najbližim joj kuhinjama sredozemnoga kruga.

Knjiga donosi mnoštvo izvrsnih recepata i praktičnih naputaka mediteranske kuhinje, koju nutricionisti, liječnici i drugi poklonici zdrave prehrane naveliko preporučuju. Začinjava to zanimljivim zemljopisnim i povijesnim pričama za čitanje i za oko stola, prikupljenim tijekom dugogodišnjih putovanja i istraživanja, koje u hrvatskoj kuhinji, posebice njezinu jadranskome dijelu, s pravom daju novu, dosad nedovoljno poznatu i vrednovanu dimenziju. Iako su francuska, talijanska, španjolska, grčka ili arapske kuhinje neusporedivo slavnije, ovom knjigom prvi put autorice našu kuhinju otkrivaju kao neprijeporan dio toga svijeta. Ako je autoricama bila zanimljiva i ukusna avantura, ova će knjiga zacijelo to biti i čitateljima i kušateljima.

Urednik
Božidar Petrač
Ilustracije
Hrvoje Serdar
Naslovnica
Irena Jurković
Dimenzije
28 x 21 cm
Broj strana
167
Izdavač
Alfa, Zagreb, 2003.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53168-470-5

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Recepti iz Vegetine kuhinje

Recepti iz Vegetine kuhinje

Ivanka Biluš, Cirila Rode, Božica Brkan

Knjiga na vrlo zanimljiv, neuobičajen i svjež način mirisima, bojama i okusima vodi ravno u vašu kuhinju.

Alfa, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,32 - 8,24
Slatke fantazije

Slatke fantazije

Ivanka Biluš, Božica Brkan, Eleonora Rekeće

Nakon čitanja brojne literature i obilaska mnogih zemalja, isprobavanja i uspoređivanja autorice su, trudeći se zadovoljiti sve ukuse, izdvojile najbolje recepte i stvorile ovu praktičnu i zanimljivu knjigu koja će zasladiti vaš život.

Alfa, 1999.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,24
Velika kuharica: Hladna jela

Velika kuharica: Hladna jela

Christian Teubner, Annette Wolter
Cankarjeva založba, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,94
Ribe i plodovi mora, Egzotična i hranjiva jela što ih možete pripremiti za nekoliko minuta

Ribe i plodovi mora, Egzotična i hranjiva jela što ih možete pripremiti za nekoliko minuta

Poznata i omiljena jela iz svih krajeva svijeta, izvrsni recepti za roštilj, svečane obroke i svaki dan.

Veble Commerce, 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,98
Kuhati sa Zepterom

Kuhati sa Zepterom

Elizabeta Monarov
Zepter Holding AG, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98
Hrvatska kuharica u zoni

Hrvatska kuharica u zoni

Vanja Grbac-Gredelj

Autorica se prva u Hrvatskoj bavi nutricionizmom na principima zone koju je prilagodila specifičnostima naših prehrambenih navika.

Algoritam, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,42 - 5,44