Vratimo se prirodi

Vratimo se prirodi

Maurice Messegue

Ovo delo je knjiga saveta i praktičnih recepata koja omogućava i zdravim i bolesnima da pronađu izvore zdravlja u prirodi.

Nakon što je, kako pripoveda u svojoj knjizi O ljudima i bilju, tokom dvadeset pet godina lečio ljude sa veoma poznatim imenima, Messegue širi polje delovanja i počinje da se bori protiv zagađivanja čovekove okoline, i za pomirenje čoveka. sa prirodom.

Svoje zamisli počeo je da ostvaruje u malom naselju Fleurance, gde je izabran za gradonačelnika. Sabirajući ova lokalna iskustva, autor pokušava da da primer koji se može slediti. Cilj je stvoriti što više prirodnih ostrva otpora u svetu gde masovna proizvodnja hrane zahteva sve veću upotrebu hemijskih agenasa. Zato će čitalac ovde naći dosta korisnih pouka: kako da se prehranimo u ovom opasnom atomskom dobu, koje lekovite biljke možemo sami da uzgajamo i koristimo ih ne samo za lečenje već i za prevenciju mnogih ozbiljnih bolesti.

U želji da svima omogući istinsko blagostanje, Mesege govori o skrivenim vrlinama divljih i pitomih biljaka. Zato je ovo delo knjiga saveta i praktičnih recepata koja omogućava i zdravim i bolesnima da pronađu izvore zdravlja u prirodi.

„Učiteljica bilja“ ovde po prvi put objavljuje recepte koji promovišu lepotu, koji se mogu koristiti u kuhinji i koji jednostavno obezbeđuju radostan život. Sve što je potrebno je zdrav razum. Taj zdrav razum Mesegeove rodne Gaskonije naći ćemo na svakoj stranici ove knjige, koja odiše mirisom slobodnih polja.

Naslov originala
C' est nature qui a raison
Prevod
Ivo Bakotić
Urednik
Ivan Škunca
Naslovnica
Ivan Balažević
Dimenzije
24 x 16,5 cm
Broj strana
230
Izdavač
Otokar Keršovani, Rijeka, 1988.
 
Tiraž: 5.000 primeraka
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
8-63-850085-8

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Higijena i tehnologija prerade morske ribe

Higijena i tehnologija prerade morske ribe

Božidar Šoša

Knjiga je namenjena studentima, tehnolozima, nutricionistima i svima koji su uključeni u ribarstvo i prehrambenu industriju.

Školska knjiga, 1989.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98
Das neue große Kochbuch

Das neue große Kochbuch

Roland Gööck

Sjajni recepti za svaku priliku, kuhanje kao u bakina vremena, s pitanjima o kulturi stola i jela, serviranju i aranžiranju ali i prehrani čine ovu kultnu knjigu univerzalnim vodičem i školom kuhanja za početnike i već iskusne kuhare.

Bertelsmann, 1975.
Nemački. Latinica. Tvrde korice s omotom.
28,6225,76
Sve o vrtu

Sve o vrtu

Margot Schubert
Mladost, 1979.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,99
Njemu baš i nije stalo (Istina koja će vam pomoći da shvatite muškarce)

Njemu baš i nije stalo (Istina koja će vam pomoći da shvatite muškarce)

Greg Behrendt, Liz Tuccillo

NJemu baš i nije stalo – Pet riječi koje će vam zauvijek promijeniti život… Ova knjiga trebala bi se nalaziti na noćnom ormariću svake žene!

VBZ, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,18 - 5,24
Foto-priručnik

Foto-priručnik

John Hedgecoe, Leonard Ford

Džon Hedžko, autor ove knjige, jasno i sažeto objašnjava osnovne tehnike fotografisanja, objašnjava sve postupke u izradi fotografija i navodi i detaljno opisuje neophodnu opremu.

Mladost, 1978.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
9,987,98
Hrana kao lijek: Kako možemo hranom liječiti bolesti od prehlade do raka

Hrana kao lijek: Kako možemo hranom liječiti bolesti od prehlade do raka

Earl Mindell

Ono što jedete može snažno utjecati na vaše zdravlje. Zapravo, već samo jedući pravu vrstu hrane možete spriječiti ili izliječiti čitav niz bolesti i poremećaja. Knjiga Earla Mindella Hrana kao lijek otkrit će vam kako treba pametno jesti.

Mozaik knjiga, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,38 - 12,54