Grad lopova

Grad lopova

David Benioff

U toj najhladnijoj zimi u istoriji, u izgladnjelom gradu pod opsadom, dva mladića naći će se u potpuno neočekivanoj, apsurdnoj i beznadežnoj avanturi koja će uskoro poprimiti epske razmere.

Lev, stidljivi tinejdžer i zaljubljenik u šah, i Kolja, šarmantni crvenoarmejac, imaju nedelju dana za naizgled nemoguću misiju: da pretražuju razorenu unutrašnjost Rusije u potrazi za desetak jaja. Ako se u Petrograd vrate praznih ruku, poginuće. Dejvid Beniof, u ovom dirljivom i istovremeno duhovitom romanu, vodi čitaoca na fascinantno i zastrašujuće putovanje kroz Rusiju tokom Drugog svetskog rata. Ali Grad lopova nije samo priča o ratu. To je priča o odrastanju, o prijateljstvu i ljubavi, hladnoći i gladi, o preživljavanju, hrabrosti i ludosti i o divljoj avanturi koja je trajala samo nekoliko dana i obeležila ceo život. "Potresan, provokativan i potresan roman prožet humorom i neizvesnošću. Dejvid Beniof je izvanredan pripovedač." Haled Hoseini „Grad lopova je jedna od onih knjiga koje ćete pamtiti ceo život, jer donosi ono najvrednije što pisana reč može da ponudi, a to je vrhunska priča!“ The Nev Iork Times Book Reviev „Uzbudljiv ratni roman koji, sa savršenom ravnotežom humora, napetosti i tragedije, slikovito prikazuje očaj ljudi uhvaćenih između dve suprotstavljene sile tokom Drugog svetskog rata.“

Naslov originala
City of chieves
Prevod
Iva Šrot
Urednik
Davor Uskoković
Ilustracije
Allesandro Gottardo
Naslovnica
Janka Carev
Dimenzije
19 x 12,5 cm
Broj strana
281
Izdavač
Znanje, Zagreb, 2008.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53324-087-9

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Svetice sablazni

Svetice sablazni

Erri de Luca

U tekstu iščitavamo priču u kojoj autor zbori o životu arhetipskih biblijskih žena. Roman razotkriva banalnost i predrasude o bivanju protagonistica. Problem - viđenje svijeta iz muške perspektive.

Felsina, 2019.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,63
Nebo i pakao

Nebo i pakao

Jón Kalman Stefánsson

“Nebo i pakao” Jóna Kalmana Stefánssona knjiga je elemenata, roman vode i vatre, zraka i zemlje, ali i sila koje ih sudaraju i mire – u spektakularnom krajoliku, u čovjeku.

Fraktura, 2015.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98
Svadba

Svadba

Mihailo Lalić
Izdavačko preduzeće "Rad", 1964.
Srpski. Latinica. Broširano.
2,50
Dama u plavom

Dama u plavom

Jakovljević
Milica Jakovljević Mir-Jam
Alfa, 1984.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,88
Priče o psima

Priče o psima

James Herriot
Znanje, 1990.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
6,42
Proces

Proces

Kafka
Franz Kafka

Proces – Na sam dan svog tridesetog rođendana, bankarski službenik Josef K. iznenada se našao uhapšen, iako niko ne želi da mu kaže zašto...

Sveučilišna naklada Liber (SNL), 1979.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
6,98