Jedimo zdravo – pravilnom prehranom do zdravlja

Jedimo zdravo – pravilnom prehranom do zdravlja

Rodney M. Friedman, Kate Slate, Maureen Muhlern-White, Patricia Kaupas, Sandra Rose Gluck, James W. Brown

Jeste li znali da riblje ulje uspješno liječi depresiju? Da vam zeleni čaj može pomoći u obrani od karcinoma? A da je orašasto voće iznimno dobro za vaše srce? Može li išta biti bolje od toga da vam svakodnevna prehrana čuva zdravlje?!

Već su tisućama godina ljudi različitih kultura svjesni povezanosti hrane i zdravlja. Stari Egipćani, Grci i Rimljani koristili su ljekovita svojstva hrane, a i sam je Hipokrat – otac medicine – zapisao: "Neka lijek bude vaša hrana, a hrana vaš lijek". Danas se sve veći broj zdravstvenih stručnjaka slaže u tome da hrana može izliječiti razne tegobe i spriječiti bolesti.

U knjizi Jedimo zdravo naći ćete 50 supernamirnica za 50 najčešćih bolesti i tegoba te 100 ukusnih recepata koji na najbolji način ističu obrambenu snagu hrane. Ako imate problema s alergijama, aknama, anemijom, bronhitisom, kolesterolom, visokim krvnim tlakom, migrenom, osteoporozom ili kojom drugom bolešću ili tegobom, pomozite si zdravim, ljekovitim i prirodnim namirnicama. A ukusni recepti – od predjela i glavnih jela do slastica – omogućit će vam da u potpunosti iskoristite nutritivne vrijednosti svake namirnice i obogatite svoju svakodnevnu prehranu na najbolji način.

Ova knjiga prepuna savjeta nutricionističkih stručnjaka pomoći će vam da sami osmislite vlastiti program prehrane i još dugo živite aktivnim i zdravim životom.

Naslov originala
Fight Back with Food
Prevod
Kristinka Metzger
Urednik
IvankaBorovac
Ilustracije
Alan Richardson, RoyGaladay, Anne Disrude, Jee Levin, Maggie Ruggiero, Betty Alfenito
Naslovnica
Timothy Jeffs, Bree Rock
Dimenzije
26 x 20 cm
Broj strana
352
Izdavač
Mozaik knjiga, Zagreb, 2008.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53140-447-1

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Enciklopedija mediteranske kuhinje 3: Riža

Enciklopedija mediteranske kuhinje 3: Riža

Elisabetta Cametti

Zbog raznolikosti i visokih nutricionistickih kvaliteta riža je prisutna u kuhinji cijelog Mediterana. Jela s rižom pripremaju se prema tradicionalnim receptima, ali i prema onim novim i orginalnim. Istaknuto mjesto zauzima rižoto...

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,76
Nova kuharica za pripremanje jela s malo masnoće

Nova kuharica za pripremanje jela s malo masnoće

Marlisa Szwillus, Angelika Ilies, Martina Kittler, Brigitta Stuber

Principi pripremanja niskokaloricne hrane

Mozaik knjiga, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
13,98
Danicza Zagrebechka ili Dnevnik za prozto leto 1838. (pretisak iz 1838)

Danicza Zagrebechka ili Dnevnik za prozto leto 1838. (pretisak iz 1838)

Matea Puntijar, Ana Puntijar, Petra Puntijar, Luka Puntijar, Zlatko Puntijar
Stari Puntijar, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,99
Low fat

Low fat

A collection of delicious recipes

L & K Designs, 2008.
Engleski. Latinica. Tvrde korice.
9,98
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Elisabetta Cametti

Predjela imaju povijest koja seže još od Rimskog Carstva. Svezak naziva Predjela podijeljen je na sedam specifičnih cjelina među kojima su, između ostalog, predjela poput raznih pašteta, salata, uštipaka, umaka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,99
Brza i jednostavna jela

Brza i jednostavna jela

Carole Handslip
24 sata, 2002.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,74