Kolači i slatkiši svojom rukom

Kolači i slatkiši svojom rukom

Višnja Ogrizović

Knjiga je praktična kuvarska knjiga namenjena domaćim poslastičarima, napisana jasnim i pristupačnim stilom, sa akcentom na pravljenju kolača od uobičajenih sastojaka dostupnih u bivšoj Jugoslaviji.

Rezime sadržaja:

  • Uvod – osnovni saveti za pripremu testa, izbor brašna, šećera, masti i začina, i objašnjenje osnovnih tehnika (mešenje, mućenje belanaca, pečenje, hlađenje).

  • Torte i kiflice – klasični recepti kao što su rolat od kiflice sa džemom, čokoladni rolat, rolat sa medom.

  • Torte – od jednostavnih (voćnih, čokoladnih) do složenijih slojevitih torti sa kremovima i dekoracijama.

  • Mali kolači – kolačići od prhkog testa, kiflice, šape, medenjaci, kolačići od vanile.

  • Kremovi i filovi – pudinzi, čokoladni i voćni kremovi, puteri sa ukusom kafe ili ruma.

  • Slatka peciva – lepinje, pletenice, pinče, štrudle.

  • Domaći bomboni i lizalice – karamele, fondan, voćne lizalice i marcipan.

  • Saveti za serviranje i čuvanje torti – kako ih ukrašavati, kako ih čuvati da bi ostale sveže i predlozi za praznične trpeze.

  • Posebna karakteristika knjige je to što Višnja Ogrizović često daje varijacije istog recepta (npr. kako od osnovnog biskvita napraviti 3–4 različite vrste kolača), što je bilo praktično u vreme kada su zalihe često bile ograničene.

Editor
Antun Smrekar
Dimensions
24 x 16 cm
Pages
383
Publisher
Alfa, Zagreb, 1988.
 
Latin alphabet. Hardcover with dust jacket.
Language: Croatian.

One copy is available

Condition:Used, excellent condition
 

Are you interested in another book? You can search the offer using our search engine or browse books by category.

You may also be interested in these titles

365 dana u kuhinji: Jelovnici, recepti, savjeti

365 dana u kuhinji: Jelovnici, recepti, savjeti

Višnja Ogrizović

A practical cookbook that offers recipes for every day of the year, adapted to the modern pace of life. The book is designed as a guide for anyone who wants to cook in a variety of ways, deliciously and simply, regardless of culinary experience.

Alfa, 1984.
Croatian. Latin alphabet. Hardcover with dust jacket.
6.50 - 13.26
Enciklopedija mediteranske kuhinje 4: Juhe, njoki i palenta

Enciklopedija mediteranske kuhinje 4: Juhe, njoki i palenta

Throughout history, we are talking about food that is famous as the most filling, but also the cheapest.

Europapress holding, 2006.
Croatian. Latin alphabet. Hardcover.
5.32
Obiteljski objed – ljeto

Obiteljski objed – ljeto

Božica Mirić, Drago Vukušić

The recipes contain ingredients that can be obtained from our gardens, markets and shops, and the dishes are accessible to everyone and will satisfy everyone's taste.

Mozaik knjiga, 2003.
Croatian. Latin alphabet. Paperback.
6.98
Oh la la! Meso

Oh la la! Meso

Stephan Macchi
EPH media d. o. o., 2010.
Croatian. Latin alphabet. Hardcover.
2.34
Prirodno i slatko

Prirodno i slatko

Jadranka Boban Pejić

Lots of recipes, but also tips and "little secrets", from the simplest recipes ready in the blink of an eye, to sumptuous delicacies for special occasions.

Biovega, 1996.
Croatian. Latin alphabet. Paperback.
7.62
Osvježenje iz čaše: kreme, kupovi, sladoledi, napici

Osvježenje iz čaše: kreme, kupovi, sladoledi, napici

Branka Vlahović

This manual is a useful resource for anyone who wants to enrich their dessert repertoire and enjoy homemade refreshments.

Mladost, 1986.
Croatian. Latin alphabet. Paperback.
4.32