Kolači i slatkiši svojom rukom

Kolači i slatkiši svojom rukom

Višnja Ogrizović

Knjiga je praktična kuvarska knjiga namenjena domaćim poslastičarima, napisana jasnim i pristupačnim stilom, sa akcentom na pravljenju kolača od uobičajenih sastojaka dostupnih u bivšoj Jugoslaviji.

Rezime sadržaja:

  • Uvod – osnovni saveti za pripremu testa, izbor brašna, šećera, masti i začina, i objašnjenje osnovnih tehnika (mešenje, mućenje belanaca, pečenje, hlađenje).

  • Torte i kiflice – klasični recepti kao što su rolat od kiflice sa džemom, čokoladni rolat, rolat sa medom.

  • Torte – od jednostavnih (voćnih, čokoladnih) do složenijih slojevitih torti sa kremovima i dekoracijama.

  • Mali kolači – kolačići od prhkog testa, kiflice, šape, medenjaci, kolačići od vanile.

  • Kremovi i filovi – pudinzi, čokoladni i voćni kremovi, puteri sa ukusom kafe ili ruma.

  • Slatka peciva – lepinje, pletenice, pinče, štrudle.

  • Domaći bomboni i lizalice – karamele, fondan, voćne lizalice i marcipan.

  • Saveti za serviranje i čuvanje torti – kako ih ukrašavati, kako ih čuvati da bi ostale sveže i predlozi za praznične trpeze.

  • Posebna karakteristika knjige je to što Višnja Ogrizović često daje varijacije istog recepta (npr. kako od osnovnog biskvita napraviti 3–4 različite vrste kolača), što je bilo praktično u vreme kada su zalihe često bile ograničene.

Urednik
Antun Smrekar
Dimenzije
24 x 16 cm
Broj strana
383
Nakladnik
Alfa, Zagreb, 1988.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

365 dana u kuhinji: Jelovnici, recepti, savjeti

365 dana u kuhinji: Jelovnici, recepti, savjeti

Višnja Ogrizović

A practical cookbook that offers recipes for every day of the year, adapted to the modern pace of life. The book is designed as a guide for anyone who wants to cook in a variety of ways, deliciously and simply, regardless of culinary experience.

Alfa, 1984.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,50 - 13,26
Plodovi mora

Plodovi mora

Moreno Cecchini

ribe na žaru, usoljene, na plati, u umaku, iz pećnice, kuhane, pržene, na mlinarski način, specijaliteti od rakova, školjaka, muzgavaca u 170 recepata

Mozaik knjiga, 1995.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,99
Kolači: Original

Kolači: Original

Dr. Oetker

"Kolači" Dr. Oetkera je dobrodošao priručnik u svakom domaćinstvu jer je savršen i za početnike koji tek uče da spremaju deserte i za napredne poslastiče.

Forum, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
17,52
Hladna jela - 400 recepata

Hladna jela - 400 recepata

Christian Teubner, Annette Wolter

Odabrani i isprobani recepti iz celog sveta Saveti i ideje za pripremu hladnih jela za sve svečane i svakodnevne prilike

Marjan tisak, 2007.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,56 - 9,22
Savršena kuhinja put do zdravlja i sreće

Savršena kuhinja put do zdravlja i sreće

Vegetarijanska i makrobiotička kuvarica.

Vaišnavska vjerska zajednica u Republici Hrvatskoj, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,94 - 2,98
Kolinje i domaće mesne prerađevine

Kolinje i domaće mesne prerađevine

Branka Vlahović

Koristeći stare dobre recepte, napravićete uvek cenjene i omiljene domaće specijalitete: kobasice, kulen, sudžuk, džigericu, krvavicu, tlačenicu, zaseku, šunku, pršutu, slaninu i pripremiti tradicionalna jela naših nadaleko poznatih kolinjskih slava.

IROS, 1987.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,24 - 11,56