Bečka kuhinja
Rijetka knjiga

Bečka kuhinja

Olga Hess, Adolf Hess

Bečka kuhinja Olge i Adolfa Hessa opsežna je kuharica s 587 stranica koja predstavlja bogatstvo kulinarske tradicije srednjoeuropskog prostora.

Knjiga sadrži recepte za jela koja su velikim dijelom tipična za naše krajeve, bilo da se radi o izvorno našim specijalitetima, ili o jelima koja su se kroz generacije udomaćila na našem tlu, postavši nezaobilazna na našim prazničnim i svakodnevnim trpezama.

Knjiga je podijeljena u tematske cjeline koje obuhvaćaju predjela, juhe, glavna jela, priloge, deserte i kolače, pružajući čitateljima sveobuhvatan uvid u raznolikost bečke kuhinje. Recepti su detaljno opisani, često popraćeni ilustracijama, što olakšava pripremu jela i potiče čitatelje na eksperimentiranje u vlastitoj kuhinji.

"Bečka kuhinja" nije samo zbirka recepata, već i kulturno-povijesni dokument koji svjedoči o bogatstvu i raznolikosti kulinarske baštine srednjoeuropskog prostora. Knjiga je namijenjena svima koji žele dublje razumjeti i cijeniti gastronomsku tradiciju koja je oblikovala našu svakodnevicu.

Naslov izvornika
Wiener Küche
Prijevod
Marija Katičić-Horvat
Urednik
Nenad Popović
Ilustracije
Fritz Wichart
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
587
Nakladnik
Grafički zavod Hrvatske (GZH), Zagreb, 1987.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Vegetarische kuche

Vegetarische kuche

Anne Sheasby, Mark Cavanagh
Parragon.
Njemački. Latinica. Broširano.
5,12
Konzerviranje i zamrzavanje

Konzerviranje i zamrzavanje

Vjeka Kvasnička

Na raspolaganju vam je 250 recepata o tome kako pripremiti voće i povrće za zimnicu.

Znanje, 1983.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,24
Biskupski sladopek

Biskupski sladopek

Marija Šenoa, Zdenko Šenoa

Knjiga “Biskupski sladopek” daje na uvid povijest obitelji Šenoa i objavljuju stare recepte za slastice Aloisa Schönoe.

Školska knjiga, 1993.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,62
Kuhajte brzo, dobro i jeftino

Kuhajte brzo, dobro i jeftino

Branka Vlahovićšifra

Kako kuhati brzo, dobro i jeftino. 50 menija (juha, glavno jelo, poslastica).

Mladost, 1989.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,64
Zlatni kuvar

Zlatni kuvar

Milijan Stojanić
Beokolp, 2006.
Srpski. Latinica. Broširano.
1,98
Začinsko bilje

Začinsko bilje

Viktorija Bauer

Osim što, osebujnošću svojih okusa i mirisa, obogaćuju jela koja pripremamo, gotovo svi začini imaju korisna svojstva blagotvorna djelovanja na naše zdravlje.

Dušević & Kršovnik, 2013.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,68