Bečka kuhinja
Retka knjiga

Bečka kuhinja

Olga Hess, Adolf Hess

Bečka kuhinja Olge i Adolfa Hesa je sveobuhvatna kuvarska knjiga od 587 stranica koja predstavlja bogatstvo kulinarskih tradicija srednje Evrope.

Knjiga sadrži recepte za jela koja su u velikoj meri tipična za naše krajeve, bilo da su izvorno naši specijaliteti, ili jela koja su se generacijama odomaćila na našem tlu, postajući nezaobilazna na našim prazničnim i svakodnevnim trpezama.

Knjiga je podeljena na tematske celine koji obuhvataju predjela, supe, glavna jela, priloge, poslastice i kolače, pružajući čitaocima sveobuhvatan uvid u raznovrsnost bečke kuhinje. Recepti su detaljno opisani, često praćeni ilustracijama, što olakšava pripremu jela i podstiče čitaoce da eksperimentišu u sopstvenoj kuhinji.

„Bečka kuhinja” nije samo zbirka recepata, već i kulturno-istorijski dokument koji svedoči o bogatstvu i raznovrsnosti kulinarskog nasleđa srednje Evrope. Knjiga je namenjena svima koji žele da dublje razumeju i cene gastronomsku tradiciju koja je oblikovala našu svakodnevicu.

Naslov originala
Wiener Küche
Prevod
Marija Katičić-Horvat
Urednik
Nenad Popović
Ilustracije
Fritz Wichart
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
587
Izdavač
Grafički zavod Hrvatske (GZH), Zagreb, 1987.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Suvremena prehrana i kuhanje

Suvremena prehrana i kuhanje

Mira Vučetić
Nakladni zavod Matice hrvatske, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,74
Kolači

Kolači

Rosalba Gioffre
Dušević & Kršovnik, 2002.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Priručnik dijetalne prehrane

Priručnik dijetalne prehrane

Ratimir Kovačević, Milka Rogić, Bernarda Horvat

U ovom priručniku su prikupljeni recepti koji su u skladu sa osnovama ishrane za osobe sa dijabetesom. Recepti su sastavljeni tako da sadrže raznovrsnu hranu pogodnu za svaku osobu koja želi zdravu i uravnoteženu ishranu.

Hrvatska dijabetička udruga, 1994.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,42 - 12,29
Bogatstvo vegetarijanske kuhinje

Bogatstvo vegetarijanske kuhinje

Prošlo je vreme kada su vegetarijanci smatrani hirovitim pojedincima. Moderna vegetarijanska kuhinja je sveža i mlada, uzbudljiva i prefinjena, a sve više gurmana pronalazi sebe u vegetarijanstvu.

Veble Commerce, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
27,54
Pecimo s veseljem

Pecimo s veseljem

Recepti u vezivu podeljeni po grupama

I M P.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,98
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Elisabetta Cametti

Predjela imaju povijest koja seže još od Rimskog Carstva. Svezak naziva Predjela podijeljen je na sedam specifičnih cjelina među kojima su, između ostalog, predjela poput raznih pašteta, salata, uštipaka, umaka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,20 - 6,99