Slobodna vještina austrijskog kuhanja

Slobodna vještina austrijskog kuhanja

J. F. Beutel

J. F. Beutel, glavni kuhar Opatije, također međunarodno poznat i višestruko nagrađivan u Beču, Frakfurtu i drugim Europskim gradovima izdao je ovu kuharicu početkom 20 stoljeća na njemačkom jeziku.

Kuharica je još jedan pokazatelj da je Opatija već krajem 19. i početkom 20. stoljeća bila popularna turistička destinacija sa recentnom i inovativnom gastro ponudom. Uz recepte, kuharica sadrži i ilustracije koje je Beutel osobno nacrtao kako bi, osim važnosti uredne prirpreme jela, ukazao i na značaj dekoracije i serviranja. Tada novi pristup koji uvodi Beutel, pokazo se sve utjecajnijim i značajnijim u kulinarstvu.

Izdanje Zlatka Puntijara prijevod je istoimene kuharice na hrvatski jezik.

Prijevod
Ljiljana Singer
Urednik
Matea Puntijar, Zlatko Puntijar
Dimenzije
25 x 17 cm
Broj strana
108
Nakladnik
Stari Puntijar, Zagreb, 2008.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Specifičnost ovog primjerka:
Potpis autora
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Velika kuharica - Tjestenina iz raznih zemalja svijeta

Velika kuharica - Tjestenina iz raznih zemalja svijeta

Annette Wolter

Jela od tjestenine iz raznih zemalja svijeta:juhe, predjela, nabujci, jela s umacima, recepti za domaću tjesteninu

Marjan tisak, 2007.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,42
Jela od slatkovodnih riba

Jela od slatkovodnih riba

Veljko Klašterka
Znanje, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,98 - 9,99
Hrvatska kuharica Nikice Gamulina - Game 2

Hrvatska kuharica Nikice Gamulina - Game 2

Nikica Gama Gamulin

Hrvatska kuharica autora Nikice Gamulina – Game, sadrži bogat odabir provjerenih i isprobanih recepta koji su se udomaćili u svim krajevima Hrvatske.

Marjan tisak, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,42
Povijesni, lingvistički i pedagoški aspekti njemačko – austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka: Projekt Koch Buch 1.8.7.3.

Povijesni, lingvistički i pedagoški aspekti njemačko – austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka: Projekt Koch Buch 1.8.7.3.

Anamarija Lukić, Stephanie Jug, Zvjezdana Penava Brekalo

Iako naslov knjige sugerira da je riječ o kuharici, radi se o dvosmjernom znanstvenom istraživanju, povijesnom i jezičnom, o gastronomskoj kulturi grada Osijeka u zadnjoj četvrtini 19. te na početku 20. stoljeća.

Njemačka zajednica podunavskih Švaba u Hrvatskoj, 2020.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
11,34
Enciklopedija riblje kuhinje

Enciklopedija riblje kuhinje

Josip Basioli

Ova enciklopedija nudi Vam niz recepata po kojima se može brzo i jeftino prirediti ukusan hladan ili topli obrok za svaku prigodu.

Knjigotisak d. o. o., 2009.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,98
Najomiljenija obiteljska jela širom svijeta

Najomiljenija obiteljska jela širom svijeta

Kalenuik Ron

Pridružite nam se na našem putovanju po dalekim zemljama pomocu osjetila okusa.

Magnanimity, 2000.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,24 - 10,36