Bobu bob - gurmanski herbarij

Bobu bob - gurmanski herbarij

Živko Skračić

"Ne pitaj što možeš učiniti za svoju zemlju. Pitaj što je za ručak." - Orson Welles

Zbirka pedesetak eseja u kojima autor opisuje biljke koje su ušle u svakodnevnu, uobičajenu uporabu u hrvatskim kuhinjama, a kuhanje bez njih čini nezamislivim. Vraćajući se u neke davne običaje, autor opisuje svaku biljku s pažnjom te pruža čitatelju mnoštvo zanimljivosti o, na primjer, blitvi, jabuci, krumpiru, kupusu, papru, riži, salati, šipku, tikvicama, žitu i drugim biljkama za koje malo tko očekuje uzbudljivu priču.

Urednik
Seid Serdarević
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
230
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2006.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53266-003-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Škola kuhanja 3

Škola kuhanja 3

Simonetta Lupi Vada

Postanite veliki kuhar, korak po korak! 760 stranica s više od 1500 fotografija u boji.

Evro-Giunti, 1990.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,32
Božić dolazi - Praznična jela, božićni darovi i ukrasi za cijelu obitelj

Božić dolazi - Praznična jela, božićni darovi i ukrasi za cijelu obitelj

Konačno je opet tu! To prekrasno adventsko vrijeme. Čeka vas mnogo posla.

Mozaik knjiga, 2008.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,98
Kuhati sa Zepterom

Kuhati sa Zepterom

Zepter international, 1988.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
3,98 - 3,99
Zlatna knjiga kuharstva

Zlatna knjiga kuharstva

Vučetić
Mira Vučetić

Kuharica Mire Vučetić istinski je klasik među hrvatskim kuharicama i kanonsko djelo hrvatske gastronomije, prema kojem su svoja prva jela kuhale naše mame i bake, a njime se naveliko služili i profesionalci.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1974.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
8,60
Jedi dobro, osjećaj se dobro

Jedi dobro, osjećaj se dobro

Katherine Wright

Nema nikakve dvojbe da je velik napredak u medicini i znanosti utjecao, i da će i dalje utjecati, na ljudsko zdravlje i kvalitetu života. No danas smo jednako tako svjesni da medicina i znanost nemaju sve odgovore.

Dušević & Kršovnik, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,993,74
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Elisabetta Cametti

Predjela imaju povijest koja seže još od Rimskog Carstva. Svezak naziva Predjela podijeljen je na sedam specifičnih cjelina među kojima su, između ostalog, predjela poput raznih pašteta, salata, uštipaka, umaka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,22 - 6,99