Bobu bob - gurmanski herbarij

Bobu bob - gurmanski herbarij

Živko Skračić

"Ne pitaj što možeš učiniti za svoju zemlju. Pitaj što je za ručak." - Orson Welles

Zbirka pedesetak eseja u kojima autor opisuje biljke koje su ušle u svakodnevnu, uobičajenu uporabu u hrvatskim kuhinjama, a kuhanje bez njih čini nezamislivim. Vraćajući se u neke davne običaje, autor opisuje svaku biljku s pažnjom te pruža čitatelju mnoštvo zanimljivosti o, na primjer, blitvi, jabuci, krumpiru, kupusu, papru, riži, salati, šipku, tikvicama, žitu i drugim biljkama za koje malo tko očekuje uzbudljivu priču.

Urednik
Seid Serdarević
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
230
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2006.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53266-003-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Prilozi i salate

Prilozi i salate

Hrvatska obiteljska kuharica

Mozaik knjiga, 2011.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,62
Dobri hrvatski restorani

Dobri hrvatski restorani

Miljenko Manjkas

Poput slasne delicije na tanjuru, pred vama je knjiga – prava poslastica. "Dobri hrvatski restorani" gastronomska je publikacija kakve u nas još nije bilo, a slijedi primjer glasovitih europskih i svjetskih vodiča po odabranim restoranima.

Večernji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,38
Velika knjiga o mršavljenju

Velika knjiga o mršavljenju

Mozaik knjiga.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
16,36
Pecimo s veseljem

Pecimo s veseljem

Recepti u registratoru podljeni po skupinama

I M P.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,98
Veseli špageti

Veseli špageti

Iryina Stepanova
Večernji list, 2013.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,96 - 3,97
Enciklopedija svjetske kuhinje - 16. Indijska, tajlandska i kuhinja jugoistočne Azije

Enciklopedija svjetske kuhinje - 16. Indijska, tajlandska i kuhinja jugoistočne Azije

Elisabetta Cametti

Maštoviti recepti za jela od ribe u kombinaciji sa specifičnim začinima, karakteriziraju indijsku kuhinju, čije kulinarske majstorije donosi ova kuharica. Uz indijsku, kuharica sadrži i recepte za jela tajlandske te kuhinje specifične za jugoistočnu Aziju

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,98