Vrela tišine

Vrela tišine

Ruta Sepetys
Sepetys

Ruta Sepetis ponovo osvetljava jedan od najmračnijih uglova istorije u ovom epskom, jezovitom romanu o identitetu, nezaboravnoj ljubavi, posledicama rata i skrivenom nasilju ćutanja - inspirisanom stvarnim posleratnim nedaćama u Španiji.

Madrid, 1957. Pod fašističkom diktaturom generala Franciska Franka, Španija krije mračne tajne. U međuvremenu, turisti i strani biznismeni hrle u zemlju, očekujući toplu dobrodošlicu sunca i vina. Među njima je i 18-godišnji Danijel Mateson, sin naftnog magnata, koji sa roditeljima dolazi u Madrid u nadi da će moći da se poveže sa zemljom rođenja svoje majke kroz objektiv kamere. Fotografija – i sudbina – povezuju ga sa Anom, čije isprepletene porodične tajne otkrivaju latentni stisak Španskog građanskog rata – kao i jezive definicije sreće i straha. Danijel svojim fotografijama otvara neprijatna pitanja čiji se odgovori kriju među opasnim senkama, a preturajući po njima biva sateran u ćošak, primoran da donosi teške odluke kako bi zaštitio one koje voli. Životi i srca se sudaraju, otkrivajući neverovatnu mračnu stranu sunčanog španskog grada.

„Španija pod Fransiskom Frankom je mračna pozadina u napetom, romantičnom i tematski briljantnom novom delu istorijske fantastike Rute Sepetis... Kao i Šekspirove porodične 'romanse', roman Uzavrela tišina govori istinu o moćnicima, prikazujući buduće vladare da se izbegnu ponavljanje zločina iz prošlosti“. The Nev Iork Times Book Reviev

„Divan roman koji razotkriva savremeni fašizam i slavi ljudsku istrajnost. Kirkus

„Remek-delo istorijske fikcije. Ruta Sepetis je matador, čitalac je bik i svaki put kada pokušate da zatvorite knjigu, neka nova informacija bljesne pred vašim očima kao crveni ogrtač i primora vas da nastavite da čitate. Harvard Crimson

Naslov originala
Fountains of Silence
Prevod
Drago Štajduhar
Urednik
Silvija Sinković
Naslovnica
Theresa Evangelista
Dimenzije
23 x 15 cm
Broj strana
515
Izdavač
Znanje, Zagreb
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53360-278-3

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Sinovi

Sinovi

Buck
Pearl Buck
Rad, 1971.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
3,90 - 3,99
Galeb Jonathan Livingston

Galeb Jonathan Livingston

Richard Bach

Alegorijska priča o galebu Džonatanu decenijama je jedan od najprodavanijih klasika duhovno-filozofske književnosti, a milioni ljudi smatraju da im je promenila živote. Sa Galebom Džontahanom Livingstonom letećemo u (ne)poznate daljine.

Znanje, 1979.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
7,24
Toranj Zelenog Anđela II. dio

Toranj Zelenog Anđela II. dio

Williams
Tad Williams

Treći dio sage Tada Willamsa Sjećanje, Tuga i Trn, nazvan Toranj Zelenog Anđela narastao je tijekom pisanja u tom koji jednostavno nije bilo moguće ukoričiti u jednu knjigu, pa je objavljen u dvije knjige Opsada i Oluja.

Algoritam, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
17,25
Sumka 43

Sumka 43

Josip Novaković
Sandorf, 2017.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,99
Žena bližnjega tvoga

Žena bližnjega tvoga

Gay Talese

Najveći je uspjeh Talese postigao upravo knjigom Žena bližnjega tvoga (1980) koja se čita kao roman o seksualnom oslobađanju u Americi, od eksperimentalnih „ljubavnih komuna“ pod okriljem vjerskih sekti, pa do spektakularnog uspjeha „muških“ magazina.

Znanje, 1984.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
Knjiga se sastoji od dva toma
7,32 - 7,34
Tajna piramida

Tajna piramida

Richard Brightfield
Narodna knjiga, 1984.
Srpski. Latinica. Broširano.
4,98