Velika knjiga kolača

Velika knjiga kolača

Christian Teubner, Annette Wolter

Sveobuhvatan kuharski priručnik posvećen umjetnosti pripreme kolača, torti i peciva. Namijenjen je početnicima i iskusnim slastičarima, nudeći preko 200 recepata uz detaljne upute i bogate ilustracije.

Knjiga se ističe strukturom koja pokriva širok spektar slastica, od klasičnih europskih kolača do egzotičnih kreacija. Recepti su podijeljeni po vrstama: tijesta (biskvitna, kvasna, lisnata), kreme, preljevi i ukrasi. Uključeni su klasici poput Sacher torte, Schwarzwaldske torte, linzera, ali i jednostavnija peciva kao kolačići i kifle. Svaki recept sadrži popis sastojaka, korak-po-korak upute, savjete za varijacije i prijedloge za posluživanje. Posebna pažnja posvećena je tehnikama ukrašavanja, od glazura do filigranskih ukrasa od čokolade i marcipana.

Teubner i Wolter naglašavaju važnost kvalitete sastojaka i preciznosti u pripremi, uz praktične savjete za uštedu vremena. Knjiga također uključuje uvod u osnovne alate i tehnike, čineći je dostupnom i početnicima. Bogate fotografije i ilustracije olakšavaju razumijevanje procesa. Velika knjiga kolača ostaje klasik među kuharicama, inspirirajući ljubav prema slastičarstvu i slaveći raznolikost okusa.

Naslov izvornika
Backvergnügen wie noch nie
Prijevod
Saša Novak, Magda Weltrusky-Sablić
Ilustracije
Christian Taubner, Ingrid Schütz
Dimenzije
28 x 21 cm
Broj strana
229
Nakladnik
Cankarjeva založba, Ljubljana, 1987.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Snižena cijena: 17,3615,62
Popust od 10% vrijedi do 16.08.2025. 23:59
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Velika kuharica: Hladna jela

Velika kuharica: Hladna jela

Christian Teubner, Annette Wolter

Praktičan priručnik s 400 recepata za hladna jela, idealnih za svečane i svakodnevne prilike. Velika kuharica: Hladna jela slavi raznolikost hladnih jela, promovirajući uživanje u pripremi i prezentaciji hrane.

Cankarjeva založba, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,94 - 11,36
Hladna jela - 400 recepata

Hladna jela - 400 recepata

Christian Teubner, Annette Wolter

Izabrani i mnogo puta iskušani recepti iz cijeloga svijeta Savjeti i ideje za priređivanje hladnih jela za sve svečane i svakodnevne prilike

Marjan tisak, 2007.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,56 - 9,22
Ribe, meso jaja

Ribe, meso jaja

Knjiga recepata

24 sata.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,98
Enciklopedija mediteranske kuhinje 6: Bijelo meso

Enciklopedija mediteranske kuhinje 6: Bijelo meso

Elisabetta Cametti

Kategorija bijelog mesa sastavljane je od mesa mladih goveda, peradi, mladih ovaca i koza, kunića i svinje. Fotografija u boji uz svaki recept.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,20
Hladna kuhinja: Od zakuski i predjela do hladnog bifea

Hladna kuhinja: Od zakuski i predjela do hladnog bifea

Christine Schönherr

Na 400 strana i sa više od 800 isprobanih recepata, praćenih s fotografijama u boji, ova knjiga u riječi i slici na jednostavan način objašnjava sve što trebate znati o hladnoj kuhinji.

Mladinska knjiga Založba, 1985.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
22,46
Zlatna knjiga slatkih jela

Zlatna knjiga slatkih jela

Mira Vučetić

Klasični kuharski priručnik s 500 recepata za slatka jela, namijenjen svakodnevnoj pripremi slastica. Knjiga je dragocjen izvor inspiracije za ljubitelje slastičarstva, koji cijene tradiciju i kreativnost u pripremi slastica.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
15,74