Značenja krajolika

Značenja krajolika

Značenja krajolika zbornik je eseja 19 hrvatskih istraživača krajolika, prostora i okoliša iz najreprezentativnijih krugova njihovih disciplina: od arhitekture i krajobrazne arhitekture preko geografije, sociologije, ekonomije i povijesti okoliša do antropologije i etnologije, povijesti umjetnosti i jezikoslovlja. On prvi put tako širok krug istraživača mikrokozmosa smješta unutar istih korica te daje vjerodostojan uvid u aktivnosti i kretanja na tom razuđenom i nedovoljno povezanom znanstvenom području u Hrvatskoj. Većina autora dala je širi pregled znanstvenih i društvenih pitanja u svojoj disciplini, a neki su se usredotočili na uže probleme. Primjenjivali su pristupe karakteristične za različite znanstvene i stručne kategorije radova, pa bi znanstveni esej bio naziv najbliži većem broju tekstova. Zbornik je realno odslikao stanje u tom dijelu hrvatske znanosti i uz ino pokazao da ona ima autore afirmirane na međunarodnoj razini, ali da u zemlji nedostaje čvršći sustav.

Zbornik Značenja krajolika može poslužiti kao polazište za sistematičnija istraživanja na ovom znanstvenom području, za edukaciju u širokom spektru programa, ali i kao polazište k većoj međusobnoj suradnji, jačanju struke i njezina zajedničkog nastupa. Za objašnjenje kako je čovjekov odnos prema prirodi za svega nekoliko stoljeća ugrozio opstanak raznih oblika života na Zemlji nema pozvanijih stručnjaka.

Urednik
Ivo Lučić
Naslovnica
Ivo Lučić
Dimenzije
24 x 16,5 cm
Broj strana
219
Nakladnik
Disput, Zagreb, 2021.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53260-416-0

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Povijest knjige

Povijest knjige

Aleksandar Stipčević

Stipčevićeva je knjiga osnova svakom promišljanju vanjskih okvira pismovnosti, nezamjenjiv oslonac u grananju znanstvenog istraživanja (grafolingvističkog, palografskog, bibliološkog i kulturološkog) i u organiziranju srednjoškolske i sveučilišne nastave.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
18,56
Razmatranja: drugi svezak

Razmatranja: drugi svezak

Franjo Benešić

Pretisnuta knjiga ima 255 stranica, od toga je 227 stranica izvorni Benešićev tekst (str. Razmatranja, Prilozi), a ostalo je Dodatak u kojemu su riječi nakladnika, prikaz obitelji Benešić u Iloku i analiza djela F. Benešića.

Gradska knjižnica i čitaonica, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,54
Hrvatski narodni preporod - ilirski pokret

Hrvatski narodni preporod - ilirski pokret

Šidak et al.
Jaroslav Šidak, Vinko Foretić, Julije Grabovac, Igor Karaman, Petar Strčić, Mirko Valentić

Težište ove knjige o ilirskom pokretu, odnosno o hrvatskom narodnom preporodu usmjereno je na povijesni razvoj političkih i kulturnih prilika u banskoj Hrvatskoj, kao središnjem dijelu tadašnje složene cjeline hrvatskih pokrajina.

Stvarnost, 1990.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,744,72
Tajne i kompleksi Miroslava Krleže

Tajne i kompleksi Miroslava Krleže

Zvonimir Kulundžić
Emonica, 1988.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
11,988,39
Kako stoje stvari

Kako stoje stvari

Krleža
Miroslav Krleža

Predavanje održano u Domu Jugoslavenske Narodne Armije u Zagrebu 17. 12. 1952.

Zora, 1953.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
12,489,98