Šeherezadini najljepši recepti iz 1001 noći

Šeherezadini najljepši recepti iz 1001 noći

Turska kuhinja je jedna od najlepših svetskih gastronomskih priča.

Baš kao i Šeherezadine priče iz 1001 noći, orijentalna jela, kolači i pića su raznovrsni, šareni, uzbudljivi i neobični. Pomenimo samo neke koji su postali poznati širom sveta: burek, sarma, ćevap, pilav, baklava, tufahije, sutlijaš, boza, turska kafa, jogurt... Turci vole kuvano ili sveže povrće u kombinaciji sa jagnjetinom ili piletinom, esencijalnim orašastim plodovima i pistaćima u veoma slatkim i sočnim kolačima. Jogurt se servira uz gotovo svaki obrok kao piće i često je neophodan sastojak u pripremi mnogih jela. Za Turke je kafa neizostavan deo popodnevnog odmora, a tokom dana i uveče najradije piju čaj koji se priprema na poseban, gotovo ritualan način. U orijentalnim jelima naslućuje se izuzetno bogata istorija Bliskog istoka i Persije, vekovna trgovina, razmena iskustava i običaja, ukusa i navika. Dok istražujete sva ova gastronomska bogatstva, zatvorite oči i, poneseni slatkim ukusima, zamislite magične prizore iz drevnih priča i slušajte prigušene zvuke saza, dairija, defa, bogate orijentalne rapsodije.

Dimenzije
23,5 x 16,5 cm
Broj strana
84
Izdavač
Marjan tisak, Split
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kolači

Kolači

Rosalba Gioffre
Dušević & Kršovnik, 2002.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Hrvatska kuharica u zoni

Hrvatska kuharica u zoni

Vanja Grbac-Gredelj

Autorka se prva u Hrvatskoj bavi ishranom po principima zone, koje je prilagodila specifičnostima naših prehrambenih navika.

Algoritam, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,36 - 5,44
Zimnica

Zimnica

Višnja Ogrizović

Ovo izdanje obuhvata recepte za slatku i slanu zimnicu, uključujući voće, kompote, džem, džem, žele, kiselo povrće, soljeno povrće, kuvano povrće, sušeno povrće, kiseli kupus i kiseli kupus.

Vjesnik, 1976.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98
Divljač: srna, jelen, divokoza, fazan, prepelice

Divljač: srna, jelen, divokoza, fazan, prepelice

Urban Demšar

Velika kulinarska zbirka: 6.

24 sata, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,50
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Elisabetta Cametti

Predjela imaju povijest koja seže još od Rimskog Carstva. Svezak naziva Predjela podijeljen je na sedam specifičnih cjelina među kojima su, između ostalog, predjela poput raznih pašteta, salata, uštipaka, umaka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,20 - 6,99
Priručnik dijetalne prehrane

Priručnik dijetalne prehrane

Ratimir Kovačević, Milka Rogić, Bernarda Horvat

U ovom priručniku su prikupljeni recepti koji su u skladu sa osnovama ishrane za osobe sa dijabetesom. Recepti su sastavljeni tako da sadrže raznovrsne namirnice pogodne za svaku osobu koja želi zdravu i uravnoteženu ishranu.

Hrvatska dijabetička udruga, 1994.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,54 - 12,29