Šeherezadini najljepši recepti iz 1001 noći

Šeherezadini najljepši recepti iz 1001 noći

Turska kuhinja jedna je od najljepših svjetskih gastronomskih priča.

Baš kao i Šeherezadine priče iz 1001 noći, orijentalna jela, kolači i napitci su raznovrsni, šaroliki, uzbudljivi i neobični. Spomenimo samo neke koji su postali poznati širom svijeta: burek, sarma, kebab, pilav, baklava, tufahije, sutlijaš, boza, turska kava, jogurt... Turci obožavaju kuhano ili svježe povrće u kombinaciji s janjetinom ili piletinom, neizostavne orahe i pistacije u jako slatkim i sočnim kolačima. Jogurt se poslužuje gotovo uz svako jelo kao napitak, a često je i bitan sastojak u pripremi mnogih jela. Turcima je kava neizostavan dio popodnevnog odmora, a tijekom dana i večeri najviše vole piti čaj, koji pripravljaju na poseban, gotovo obredan način. U orijentalnim jelima naslućuje se izuzetno bogata povijest Bliskog Istoka i Perzije, stoljeća trgovine, razmjene iskustava i običaja, ukusa i navika. Istražujući sva ta gastronomska bogatstva, sklopite oči i, nošeni slasnim okusima, zamislite čarobne prizore iz pradavnih pripovijesti i osluhnite prigušene zvukove saza, dairi, defa, prebogate orijentalne rapsodije.

Dimenzije
23,5 x 16,5 cm
Broj strana
84
Nakladnik
Marjan tisak, Split
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kuvar

Kuvar

Zepter international, 1991.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
2,74 - 2,86
Das neue große Kochbuch

Das neue große Kochbuch

Roland Gööck

Sjajni recepti za svaku priliku, kuhanje kao u bakina vremena, s pitanjima o kulturi stola i jela, serviranju i aranžiranju ali i prehrani čine ovu kultnu knjigu univerzalnim vodičem i školom kuhanja za početnike i već iskusne kuhare.

Bertelsmann, 1975.
Njemački. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
28,6225,76
Obiteljski objed – zima

Obiteljski objed – zima

Božica Mirić, Drago Vukušić

Knjiga je posebno prilagođena upotrebi zimnice i mesnih prerađevina spremljenih za zimu. Jela i namirnice udovoljavaju načelima zdrave i pravilne prehrane, a uz svako je jelo naznačena njegova energetska vrijednost i vrijeme priprave.

Mozaik knjiga, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98
Kuvar zdrave hrane naših baka i dedova

Kuvar zdrave hrane naših baka i dedova

Jovan Maksimović

Savremeni kuvar zasnovan na starinskim receptima.

Partizanska knjiga, 1985.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
19,98
Tragom starih recepata

Tragom starih recepata

Anuška Minić, Nataša Tatović

Ova praktična knjiga sadrži recepte za kolače i razna jela.

Ivan Minić, 1983.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,98
Pikantna jela s kapljicom alkohola

Pikantna jela s kapljicom alkohola

Branka Vlahović

Katkad se zaboravlja da alkoholna pića na naše stolove stižu i u jelu, a ne samo uz jelo, da od davnina u kulinarskom umijeću imaju zavidnu višestruku ulogu.

Markulin, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,56