Zlatna knjiga kuharstva
Retka knjiga

Zlatna knjiga kuharstva

Mira Vučetić

Kuharica Mire Vučetić istinski je klasik među hrvatskim kuharicama i kanonsko djelo hrvatske gastronomije, prema kojem su svoja prva jela kuhale naše mame i bake, a njime se naveliko služili i profesionalci.

Ovo je tradicionalna, klasična i vrlo temeljita i precizna kuharica koja ne zbunjuje namirnicama koje nisu zastupljene u svakodnevnoj kuhinji.

Puna je divnih jela koja nas vraćaju za obiteljski stol. Autorica iznosi zavidno znanje o samim namirnicama i procesima u kuhinji, te se bavi i onime što je u svemu tome najdragocjenije: nama – obitelji, prijateljima i gostima – koji se okupljamo oko stola i tako dajemo smisao hrani koju uživamo zajedno.

Uz pomna objašnjenja postupaka biranja i pripreme namirnica, uz gotovo tisuću i pol recepata, uz jelovnike za svakodnevnu prehranu zaposlenih ljudi, ali i za sve vrste posebnih prigoda, kao i uz upute o tome kako rasporediti stol kad je za njim više žena nego muškaraca ili obrnuto i sl. ova knjiga nije samo kuharica, već i pravi udžbenik građanske kulture i savjetnik o ponašanju u najrazličitijim situacijama u domaćinstvu i za stolom.

I kako kaže sama autorica: “Kuhajte s ljubavlju i veseljem, pa neće izostati željeni uspjeh.“

Naslovnica
Boris Dogan
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
683
Izdavač
Nakladni zavod Matice hrvatske, Zagreb, 1974.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u dobrom stanju (tragovi korišćenja)
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Blago oštećenje korica
  • Poklopac nedostaje
  • Tragovi patine
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Ja sam mala kuharica

Ja sam mala kuharica

Mira Vučetić

Ima jela koja se ne mogu naći nigde drugde, a kuvaju i spremaju bez vatre. Kuvanje u igri!

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,16
Naša prehrana i kuhanje

Naša prehrana i kuhanje

Mira Vučetić

Ovo delo ima zadatak da pokaže na koji način kuhinja treba da se „vodi” danas kako bi mogla da odgovori savremenim zahtevima života, zahtevima pravilne ishrane i narodne privrede.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1966.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,62
Velika kuharica: Meso

Velika kuharica: Meso

Cornelia Adam, Elke Alsen, Marey Kurz, Brigitta Stuber, Annette Wolter

Meso iz tiganja, lonca i tiganja. Ukusna topla i hladna jela od mesa za sve prilike - od jednostavnih do svečanih.

Naklada C, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
18,56
Enciklopedija mediteranske kuhinje 3: Riža

Enciklopedija mediteranske kuhinje 3: Riža

Elisabetta Cametti

Zbog raznolikosti i visokih nutricionistickih kvaliteta riža je prisutna u kuhinji cijelog Mediterana. Jela s rižom pripremaju se prema tradicionalnim receptima, ali i prema onim novim i orginalnim. Istaknuto mjesto zauzima rižoto...

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,76
Tjestenine i žitarice

Tjestenine i žitarice

Emilia Valli, Maria Rosa Galli

Uključivanje raznih žitarica u ishranu može poboljšati opšte zdravlje i obezbediti energiju za svakodnevne aktivnosti.

Mozaik knjiga, 1996.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,88