Zlatna knjiga kuharstva
Rijetka knjiga

Zlatna knjiga kuharstva

Mira Vučetić

Kuharica Mire Vučetić istinski je klasik među hrvatskim kuharicama i kanonsko djelo hrvatske gastronomije, prema kojem su svoja prva jela kuhale naše mame i bake, a njime se naveliko služili i profesionalci.

Ovo je tradicionalna, klasična i vrlo temeljita i precizna kuharica koja ne zbunjuje namirnicama koje nisu zastupljene u svakodnevnoj kuhinji.

Puna je divnih jela koja nas vraćaju za obiteljski stol. Autorica iznosi zavidno znanje o samim namirnicama i procesima u kuhinji, te se bavi i onime što je u svemu tome najdragocjenije: nama – obitelji, prijateljima i gostima – koji se okupljamo oko stola i tako dajemo smisao hrani koju uživamo zajedno.

Uz pomna objašnjenja postupaka biranja i pripreme namirnica, uz gotovo tisuću i pol recepata, uz jelovnike za svakodnevnu prehranu zaposlenih ljudi, ali i za sve vrste posebnih prigoda, kao i uz upute o tome kako rasporediti stol kad je za njim više žena nego muškaraca ili obrnuto i sl. ova knjiga nije samo kuharica, već i pravi udžbenik građanske kulture i savjetnik o ponašanju u najrazličitijim situacijama u domaćinstvu i za stolom.

I kako kaže sama autorica: “Kuhajte s ljubavlju i veseljem, pa neće izostati željeni uspjeh.“

Naslovnica
Boris Dogan
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
683
Nakladnik
Nakladni zavod Matice hrvatske, Zagreb, 1974.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Više primjeraka je u ponudi

Primjerak broj 1

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!

Primjerak broj 2

Stanje:Korišteno, u vrlo dobrom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Die Abdeckung fehlt
Dodano u košaricu!

Primjerak broj 3

Stanje:Korišteno, u dobrom stanju (tragovi korištenja)
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Leichte Beschädigung der Abdeckung
  • Die Abdeckung fehlt
  • Spuren von Patina
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Suvremena prehrana i kuhanje

Suvremena prehrana i kuhanje

Mira Vučetić
Nakladni zavod Matice hrvatske, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,74
Zlatna knjiga slatkih jela

Zlatna knjiga slatkih jela

Mira Vučetić

Klasična kuvarska knjiga sa 500 recepata za slatka jela, namenjena svakodnevnoj pripremi deserta. Knjiga je dragocen izvor inspiracije za ljubitelje poslastičarstva koji cene tradiciju i kreativnost u pripremi deserta.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
15,74
Škola kuhanja 6: Jela od riba, rakova i školjki

Škola kuhanja 6: Jela od riba, rakova i školjki

Simonetta Lupi Vada

Postanite veliki kuhar, korak po korak! Priprema jela od mesa, ribe, povrća, tijesta ili neke slastice neće vam predstavljati nikakav problem uz veliku školu kuhanja s puno recepata objašnjenih slikom i tekstom, korak po korak. Dobar tek!

24 sata, 2007.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,994,89
Recepti iz Vegetine kuhinje

Recepti iz Vegetine kuhinje

Ivanka Biluš, Cirila Rode, Božica Brkan

Knjiga vodi pravo u vašu kuhinju na veoma zanimljiv, neobičan i svež način sa mirisima, bojama i ukusima.

Alfa, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,42 - 8,24
Velika knjiga kolača

Velika knjiga kolača

Christian Teubner, Annette Wolter

Ein umfassendes Kochbuch, das sich der Kunst der Kuchen-, Torten- und Gebäckzubereitung widmet. Es richtet sich sowohl an Anfänger als auch an erfahrene Konditoren und bietet über 200 Rezepte mit detaillierten Anleitungen und zahlreichen Illustrationen.

Cankarjeva založba, 1987.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
17,36
Male tajne: 100 kulinarskih delicija

Male tajne: 100 kulinarskih delicija

Sanja Gaži-Prpić

Vegetas neues Kochbuch entdeckt die Freude am Kochen und am geselligen Beisammensein am Tisch neu.

Profil Knjiga, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,26