Zlatna knjiga kuharstva
Rijetka knjiga

Zlatna knjiga kuharstva

Mira Vučetić
Vučetić

Kuharica Mire Vučetić istinski je klasik među hrvatskim kuharicama i kanonsko djelo hrvatske gastronomije, prema kojem su svoja prva jela kuhale naše mame i bake, a njime se naveliko služili i profesionalci.

Ovo je tradicionalna, klasična i vrlo temeljita i precizna kuharica koja ne zbunjuje namirnicama koje nisu zastupljene u svakodnevnoj kuhinji.

Puna je divnih jela koja nas vraćaju za obiteljski stol. Autorica iznosi zavidno znanje o samim namirnicama i procesima u kuhinji, te se bavi i onime što je u svemu tome najdragocjenije: nama – obitelji, prijateljima i gostima – koji se okupljamo oko stola i tako dajemo smisao hrani koju uživamo zajedno.

Uz pomna objašnjenja postupaka biranja i pripreme namirnica, uz gotovo tisuću i pol recepata, uz jelovnike za svakodnevnu prehranu zaposlenih ljudi, ali i za sve vrste posebnih prigoda, kao i uz upute o tome kako rasporediti stol kad je za njim više žena nego muškaraca ili obrnuto i sl. ova knjiga nije samo kuharica, već i pravi udžbenik građanske kulture i savjetnik o ponašanju u najrazličitijim situacijama u domaćinstvu i za stolom.

I kako kaže sama autorica: “Kuhajte s ljubavlju i veseljem, pa neće izostati željeni uspjeh.“

Naslovnica
Boris Dogan
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
683
Nakladnik
Nakladni zavod Matice hrvatske, Zagreb, 1974.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u vrlo dobrom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Nedostaje omot
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Suvremena prehrana i kuhanje

Suvremena prehrana i kuhanje

Vučetić
Mira Vučetić
Nakladni zavod Matice hrvatske, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,88
Predjela

Predjela

Carla Bardi
Dušević & Kršovnik, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Tradicionalna kuharica 2: Namirnice

Tradicionalna kuharica 2: Namirnice

Sve informacije o talijanskim namirnicama koje ste poželjeli kuhajući po receptima iz Tradicionalne kuharice, naći ćete u Tradicionalnoj kuharici 2.

Leo Commerce, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
16,32
Enciklopedija mediteranske kuhinje 4: Juhe, njoki i palenta

Enciklopedija mediteranske kuhinje 4: Juhe, njoki i palenta

Kroz povijest riječ je o hrani koja slovi kao ona najzasitnija, ali i najjeftinija.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,32
Salate

Salate

Stela Jurišin, Slava Nikolić, Daroslav Brečević
Jugoart, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
1,49
Sve za roštilj za sve

Sve za roštilj za sve

Branko Ognjenović

Branko Ognjenović ... odabrao je provjereno najbolje recepte za mesna, riblja i vegetarijanska jela s roštilja.

Znanje, 2015.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,68