Žene, hrana i Bog

Žene, hrana i Bog

Geneen Roth

Mnogi čitatelji knjige tvrde kako im je ona pomogla da izađu iz začaranog kruga skidanja i dobivanja kilograma i riješe se yo-yo efekta bezbrojnih dijeta kojima se podvrgavaju i to na način da dođu do same srži problema.

Geneen Roth i sama je neprestano bila na dijetama. U životu je, kako kaže, ukupno dobila i izgubila više od 450 kilograma. Sve dok nije učinila radikalan korak - prestala s dijetama. Ona objašnjava kako je u pozadini našeg „pojačanog apetita" zapravo želja da utažimo neke druge vrste gladi (egzistencijalnu, emocionalnu ...). Kao pomoć nudi Smjernice koje će nas uputiti kako se pravilno hraniti.

Nije problem, kaže Geneen Roth, u tome koliko jedemo, već zašto uopće tako mnogo jedemo. Hrana kao utjeha, međutim, samo udvostručuje našu patnju - nismo samo izloženi prvobitnoj boli zbog koje smo posegnuli za hranom već smo i obuzeti stidom i krivnjom što smo pretili. Autorica tvrdi kako nam sva odricanja i dijetni režimi neće dugoročno pomoći i želi nas podučiti novom načinu pristupa problemu koji je uistinu djelotvoran.

Naš odnos prema hrani neraskidivo je povezan s našim najdubljim uvjerenjima o životu i o sebi samima. Kad shvatimo da hranu koristimo kao sredstvo kojim ublažavamo bol ili odvraćamo pozornost od problema, taj proces odvest će nas dublje, do samog središta našeg života, prema blistavom prisustvu smisla i ljepote, do onoga što mnogi od nas nazivaju "Bogom".

Naslov izvornika
Women, Food and Love
Prijevod
Jasna Grubješić
Dimenzije
20 x 14 cm
Broj strana
176
Nakladnik
V.B.Z, Zagreb, 2010.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53304-231-2

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Hladna jela - 400 recepata

Hladna jela - 400 recepata

Christian Teubner, Annette Wolter

Izabrani i mnogo puta iskušani recepti iz cijeloga svijeta Savjeti i ideje za priređivanje hladnih jela za sve svečane i svakodnevne prilike

Marjan tisak, 2007.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,626,90 - 9,22
Predjela

Predjela

Carla Bardi
Dušević & Kršovnik, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Danicza Zagrebechka ili Dnevnik za prozto leto 1838. (pretisak iz 1838)

Danicza Zagrebechka ili Dnevnik za prozto leto 1838. (pretisak iz 1838)

Matea Puntijar, Ana Puntijar, Petra Puntijar, Luka Puntijar, Zlatko Puntijar
Stari Puntijar, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,99
Makrobiotički kuvar

Makrobiotički kuvar

Wendy Esko

Čudno je što su najvažnije stvari u našem životu često toliko očigledne da uopće nismo svjesni njihovog događanja ili ih jedva zapažamo. Takav je slučaj sa našim svakodnevnim aktivnostima kuhanja i jedenja.

Nolit, 1987.
Srpski. Latinica. Broširano.
4,46
Savršena kuhinja put do zdravlja i sreće

Savršena kuhinja put do zdravlja i sreće

Vegetarijanska i makrobiotička kuharica.

Vaišnavska vjerska zajednica u Republici Hrvatskoj, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,96 - 2,98
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Elisabetta Cametti

Riba je jedan od osnova mediteranske kuhinje zbog koje takav način prehrane slovi kao najzdraviji. Brojne vrste plave ili bijele ribe pripravljene na maštovite načine temelj su zdravog mediteranskog ručka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,99